Collbató acull el desè Festival Gong a les Coves del Salnitre

Collbató

El Festival Gong celebra el seu desè aniversari amb un espectacle acústic des de la muntanya de Montserrat. Un festival que cada any porta a les Coves del Salnitre nous sons i instruments perquè ressonin en les parets de la gruta més popular de Collbató. El poble acollirà aquest esdeveniment durant aquest cap de setmana.

En aquesta edició, el festival porta els sons d'instruments nouscom el 'hang', un instrument de percussió fet d'acer similar a un plat volador tocat per Ravid Goldschmidt un dels millors intèrprets a nivell mundial. Així com també hi haurà la presentació per primera vegada en públic del diapafon, un teclat que acciona els metalls que utilitzen els directors de cor per donar la nota correcta. Un instrument ideat pel luthier barceloní Xavier Garcia i on l'audició anirà a càrrec d'Enric Garcia i la pianista Claudia Valetta.

A banda de les audicions d'instruments, les Covestambé acolliran l'estrena de l'espectacle de dansa i música, obra del coreògraf Aleix Martínez titulada Orígens, i els concerts de Muom, l'única coral de cants harmònics de l'Estat espanyol, i del compositor nepalí Manish Shrestha, qui interpretarà la música clàssica del seu país acompanyat del Sarod, un instrument de corda hindú. Shrestha oferirà un recital en benefici dels damnificats pel terratrèmol del Nepal on una part del taquillatge anirà a l'Associació d'Amics del Nepal.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article