Es constitueix el Parc Rural de Montserrat

Esparreguera no hi serà. Miquel Solà, alcalde de Collbató serà el President

Collbató, Montserrat

Imatge de família amb representants dels ajuntaments
Imatge de família amb representants dels ajuntaments

El Parc Rural ja és una realitat. Representants dels 12 municipis que han aprovat l'entrada al Parc Rural van firmar ahir la constitució del Parc, que comptarà amb Miquel Solà, com a primer president de l'alcalde Collbató.

Dels 17 municipis inicials que havien tirat endavant aquest projecte, amb el suport de la Diputació de Barcelona, 5 han decidit no adherir-se. Destaca sobre tot l'absència d'Esparreguera, el segon municipi més gran de la zona que va decidir al Ple no adherir-se per un informe del secretari.

Sí que ho han fet El Bruc, Olesa de Montserrat o Collbató.

Els assistents es van congratular de poder arribar a un acord per protegir l'entorn del Parc de Montserrat i potenciar les activitats econòmiques arrelades al territori. En aquest sentit, el vicepresident 1r de la Diputació, Dionís Guiteras, va agrair als representants dels consistoris els seus esforços per arribar a un consens per construir un "projecte de territori, de preservació del patrimoni i de donar oportunitats a la gent que hi viu".

Els primers intents per crear una associació que aglutinés les poblacions de l'entorn de la muntanya de Montserrat van començar fa uns quinze anys. Finalment, s'han convertit en realitat.  

Comentaris

Josep Ràfols Esteve Esparreguera
1.

Quina vergonya per Esparreguera que la nostra població no hi sigui, que el nostra ple no ho hagi aprovat. No, no ho puc entendre...Molt malament pels partits que varen votar no o es van abstenir. Fan partidisme, no estimen Esparreguera.

Comenta aquest article