La Barraka Alternativa d'Esparreguera busca finançament per a la seva nova infraestructura

Tothom qui ho vulgui pot col·laborar-hi fent una aportació fins al 9 d'abril

Societat, Esparreguera

Projecte de la Barraka Alternativa 2019
Projecte de la Barraka Alternativa 2019 | Barraka Alternativa d'Esparreguera

En el transcurs de la passada FiraPassió, el col·lectiu de la Barraka Alternativa d'Esparreguera va fer pública la voluntat d'assolir una fita ben ambiciosa: construir una nova infraestructura pels seus esdeveniments, que hauria d'estar operativa per Festa Major d'Estiu, el mes de juliol. Els organitzadors van explicar que, des de fa anys, s'ha anat llogant a una entitat de fora de la vila una barraca i instal·lat a la plaça de la Constitució. L'antiguitat d'aquesta infraestructura i les exigències de l'Ajuntament d'Esparreguera per tal que aquest element complís totes mesures de seguretat i les normatives vigents, han empès el col·lectiu a prendre aquesta decisió. El col·lectiu es basa en la autogestió, de manera que han volgut finançar aquest important projecte amb la col·laboració de la gent a través del micromecenatge amb la plataforma TOTSUMA. "Tothom pot aportar el que vulgui i pugui i tota aportació serà molt benvinguda!", anuncien. També exposen que hi ha disponibles "un seguit de recompenses per cada aportació" i que "no es retirarà ni un cèntim de cap compte corrent fins a la data final del projecte, sempre que s'hagi arribat a l'objectiu (que segur que serà així!)". La suma necessària puja als 9.000€, 1070 dels quals ja han estat aportats per 19 sumadors a data d'avui.

El col·lectiu va explicar públicament a la plaça de la Pagesia que "la infraestructura serà similar a la llogada els altres anys. Consistirà en una barraca de 7,5x4 metres de superfície i un màxim de 2,7m d’altura." L'element, a més, ofereix novetats: "al sostre hi haurà una canalització que permetrà enviar l’aigua fora de l’estructura evitant que aquesta s’inundi"La seva estructura, separada en tres mòduls, permetrà que es puguin fer servir individualment, amb facilitat per transportar-los. La barraca desmuntada tindrà les mides per encaixar en una furgoneta estàndard (tipus transporter), de manera que permetrà ser llogada a altres entitats o col·lectius que la necessitin. "També hem volgut millorar la seguretat davant de robatoris amb un tancament de major qualitat."

La Barraka Alternativa es defineix com un col·lectiu que, a través de l'oci, pretén potenciar el teixit local i crític. La seva activitat es manifesta aamb grans esdeveniments com la Festa Major Alternativa d'estiu, calçotades populars, concerts, etc. "A través de la festa es generen espais on es visibilitzen lluites i on es dinamitzen iniciatives locals. També basem les nostres festes en l’autogestió, no depenem de cap subvenció ni ajut. Garantim espais d’oci lliures d’agressions masclistes, racistes o feixistes, a través d’eines com l’aplicació del Protocol contra agressions sexistes de Festa Major."

Qui ho vulgui pot fer la seva aportació fins al dia 9 d'abril, en qualsevol de les quantitats proposades.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article