Manel Roca: “Ser alcalde d’aquest poble és d’una dificultat extrema”

Es presenta el candidat i l’equip de la plataforma Esparreguera 2031 de cara les municipals

Política, Esparreguera

Presentació d'Esparreguera 2031 a l'Ateneu
Presentació d'Esparreguera 2031 a l'Ateneu

Esparreguera 2031 es va presentar oficialment aquest divendres a l’Ateneu davant d’una setantena de persones. El seu impulsor i candidat a l’alcaldia, l'exconvergent Manel Roca, va assegurar que assumeixen el repte d’intentar fer una vila millor tot i la quantitat, diu, de problemàtiques existents. “Quan et poses a mirar les coses que hi ha en aquest poble, veus que ser alcalde d’aquest poble és d’una dificultat extrema”, reconeixia Roca. El cap de llista d’Esparreguera 2031 també va definir la seva plataforma com un moviment ciutadà per recollir les idees del carrer i va convidar als veïns a participar-hi. “Tothom en el nostre moviment és vàlid, qualsevol aportació és bona”, va explicar Roca, qui també va deixar la porta oberta a l'entesa amb partits polítics i entitats.

En la presentació de la plataforma també es van fer públics alguns dels integrants  de l’equip que acompanyaran a Manel Roca en aquest projecte: Andrés Labella, Maria Visa, Joana Mora, Pablo Chamorro, Feli Noguero, Pere Durà, Ernest Montijano i Núria Oltra. 

En l’acte va intervenir primer, Feli Noguero, auxiliar geriàtrica, qui va manifestar les seves ganes per millorar l’atenció a la gent gran. El segon torn de paraula va ser per Ernest Montijano, veí de Mas d’en Gall, i partidari de millorar la integració dels punts de vista dels barris. En tercer lloc va parlar Maria Visa, enginyera i empresària des de fa 3 mesos a Esparreguera, qui va fer una crida per convertir la vila en un destí atractiu perquè les empreses s’hi estableixin. L’encarregat en parlar de la neteja va ser Pere Durà, qui va proposar invertir més diners en aquesta tasca i plantar cara a l’incivisme. Andrés Labella, advocat, va explicar que el moviment vol complir en clau local l’Agenda 2030 de Nacions Unides (són els objectius de desenvolupament sostenible que va aprovar l'ONU per complir en la propera dècada). En el cas d'Esparreguera 2031 es tractaria d'aconseguir l'objectiu d'accés a la justícia que Labella va equiparar en accedir i ser escoltat per l’administració. Els últims ponents de la jornada van ser Joana Mora, analista de costos i defensora en la seva intervenció dels col·lectius més desafavorits, Pablo Chamorro, veí de Can Rial i l’especialista en participació del moviment, i finalment, la dissenyadora Núria Oltra, autora del logotip de la plataforma.

La presentació va servir per recordar que Esparreguera 2031 no serà un partit i que necessita 500 signatures per constituir-se com agrupació d’electors. Manel Roca va afirmar que és un risc perquè la recollida de signatures s’ha de fer en 15 dies, una vegada convocades oficialment les eleccions, i s’han de validar pel secretari de l’Ajuntament. “Seria molt trist que per un tema administratiu no ens poguéssim presentar”, va reconèixer Roca. En aquest sentit, va fer una crida perquè la gent col·labori amb la seva signatura encara que després no es voti la formació.

De cara la precampanya, Esparreguera 2031 té previst fer 10 taules de participació abans de les eleccions per recollir propostes dels veïns i sumar gent al projecte. A més, han obert un fòrum virtual a través de la seva pàgina web on els veïns es poden inscriure a la plataforma i aportar idees.

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article