Eduard Rivas (PSC): "Doneu-nos la confiança per fer un mandat més"

Els socialistes presenten a Rivas per a la reelecció com a alcalde d'Esparreguera

Política, Esparreguera

Presentació d'Eduard Rivas a la reelecció com a alcalde d'Esparreguera
Presentació d'Eduard Rivas a la reelecció com a alcalde d'Esparreguera

La presentació d'Eduard Rivas com a candidat del PSC per a les properes eleccions municipals a Esparreguera va omplir la sala d'actes de Can Pasqual. Prop de 150 persones van assistir a un acte que va servir per fer balanç de l'obra de govern feta en aquest mandat i per explicar les línies generals d'actuació de futur que volen dur a terme a Esparreguera en els propers quatre anys. 

La vila necessita estabilitat. Amb l'eslògan "Farem més", aquest és el principal missatge que van llançar des dels socialistes per afrontar els propers comicis. "Si cada 4 anys anem canviant de referents municipals, això és un drama, perquè vol dir que els projectes es queden interromputs, que s'han de començar de zero", va explicar Rivas. Per l'actual alcalde, seria positiu donar continuïtat als projectes engegats i considera que amb cada canvi de govern hi ha un període d'adaptació del nou equip municipal i dels tècnics de l'ajuntament que fa que no s'aprofiti tot el mandat. Per evidenciar la manca d'estabilitat, va posar l'exemple que a Esparreguera portem quatre alcaldes diferents en els quatre últims mandats. En aquest sentit, Rivas va demanar als assistents un vot de confiança: "Venim amb 4 anys d'experiència, que és un mandat i si podem demanar alguna cosa, doneu-nos la confiança per fer un mandat més, que puguem seguir els projectes que tenim fets, que perseguim aquesta estabilitat a la vila".

El PSC va aprofitar la seva presentació per destacar les principals fites aconseguides durant els seus quatre anys de govern. En matèria d'urbanisme, van enumerar l'inici de les obres del clavegueram de Mas d'en Gall i Can Rial, la connexió del Carrer Pau Font, la licitació del Carrer Ferran Puig, així com l'arranjament del clavegueram i l'asfaltat de Can Comelles.  Eduard Rivas també va fer esment que l'Ajuntament arriba al 2019 totalment sanejat, amb només un deute de 16.000 euros, a la vegada que ha estat qualificat de ser el segon consistori de Catalunya que fa més inversió social per habitant durant dos anys seguits. Va defensar el rescat del FIL (Fundació Integració Laboral - que ara ha passat a ser Àuria) i l'encomana de gestió de la residència de Can Comelles que va qualificar d'èxit perquè diu que s'ha "pogut ampliar servei, contractar nou personal i fer noves coses". També va tenir paraules d'agraïment pels seus socis de govern, d'Iniciativa, per les actuacions en les seves regidories, com ha estat la introducció de la tarifació social, el Pla Educatiu de Ciutat, i els primers pressupostos participatius.

De cara els propers quatre anys, Rivas també va presentar un decàleg de propòsits. "Els propers quatre anys hem d'obrir aquests 'melons'", va explicar el cap de llista. Aprovar definitivament un nou POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal) - ja que l'actual en ús encara és de 1986 -, dotar la vila de nous equipaments esportius, millorar els polígons, recuperar la Colònia Sedó, asfaltar la via pública del municipi, comprar l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, avançar en la participació ciutadana, fer un pla director d'esports i un pla d'acció cultural, canviar el sistema de recollida de residus, defensar la convivència i els drets individuals. Tot això, mentre Rivas assegura que es continuarà licitant i invertint en les obres de clavegueram, a La Plana i als carrers del centre de la vila.

Els socialistes van comptar de nou amb la participació de Raimon Obiols. Recordar que Eduard Rivas va ser l'assistent d'Obiols quan ell era eurodiputat al Parlament Europeu i que ja va participar en la primera presentació com a alcaldable de fa quatre anys. L'exprimer secretari general del PSC va destacar la vocació de servei públic del candidat i el seu tarannà per solucionar problemes i no crear-los. També va intervenir en els parlaments l'exdiputada del PSC, Laia Bonet, qui va definir a Rivas com un referent de la bona i nova política. En clau local, també va parlar Maria Mas, la portaveu del grup municipal dels socialistes. A banda de definir a Rivas com una persona honesta i amb valors, va valorar positivament la seva tasca com a alcalde i va posar d'exemples la seva concepció de la política municipal que s'han plasmat en quatre pressupostos aprovats.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article