La Marxa Nocturna Feminista

Unes 400 dones marxen juntes per reivindicar els dret de les dones i lluitar per la igualtat.

Olesa de Montserrat, Societat

a la plaça de les Fonts d'Olesa va acabar la Marxa Nocturna Feminista.
a la plaça de les Fonts d'Olesa va acabar la Marxa Nocturna Feminista. | C. Ortuño

A les 9 del vespre de dijous 7 de març, hi havia convocada una Marxa Nocturna Feminista. La convocatòria va acollir unes 400 dones, de les diferents poblacions que organitzaven: Martorell, Olesa i Esparreguera.

La Marxa l'organitzaven col·lectius feministes dels tres pobles: La Turbina d'Esparreguera, el Col·lectiu Feminista de Martorell i el Col·lectiu Olesa Feminista. Les organitzadores han reunit esforços per crear una dinàmica que convoqui cada any aquesta Marxa a un dels tres pobles. 

A Esparreguera una vintena de dones es van reunir a les 7 de la tarda per fer un petit recorregut des de la plaça del Centre, Arbres, Taquígraf, Gran, Hortes i cap al camí de les Escales a Olesa on van arribar caminant.

A la plaça de l'Estatut es van anar reunint dones de les diferents poblacions fins a les 9 del vespre quan la comitiva va començar la Marxa per la rambla d'Olesa i cap a la plaça de les Fonts. Durant la caminada es van fer diferents parades on s'homenatjava algunes de les dones que s'han manifestat per la seva lluita en defensa dels drets de les dones i per la igualtat. En arribar a la plaça de la Fonts es van fer una sèrie d'activitats com l'actuació d'un cor de dones, pintura en directe, lectura de textos, etc.

Un acte emotiu i reivindicatiu.

Vídeo 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article