Els ciutadans d'Esparreguera disposen de 769 armes de foc amb llicència

La violència de gènere és redueix l'any 2018 a la vila un 32%

Societat, Esparreguera

Els ciutadans d'Esparreguera disposen de 769 armes de foc amb llicència
Els ciutadans d'Esparreguera disposen de 769 armes de foc amb llicència

Ahir a la tarda va tenir lloc la Junta Local de Seguretat, on els representants dels principals cossos policials que actuen a Esparreguera (policia local, policia nacional, mossos d'esquadra i guàrdia civil) van presentar les conclusions de les actuacions policials del passat any 2018. Una sessió que va deixar dades interessants, com el nombre d'armes de foc a la vila, la reducció de la violència de gènere i l'increment dels robatoris a l'interior de vehicles, presumptament causat per un home ja detingut.

Els delictes de violència de gènere es van reduir un 32% a Esparreguera, van passar de 37 a 25 durant l'any 2018. Així i tot al municipi hi ha 43 dones que pateixen o han patit violència de gènere que són vigilades pels mossos. Va ser Òscar Carreras qui va explicar aquestes dades qui va matisar que pateixen risc baix: "El risc baix nosaltres el tipifiquem de la següent manera, o bé que l'agressor ja no viu al territori o que està en presó".

Els Mossos d'Esquadra també van presentar les dades de criminalitat. Les infraccions penals en l'any 2018 van augmentar lleugerament 2,1%. De 940 a 960 fets, un increment que segons els Mossos no és significatiu. Les deteccions, en canvi, van disminuir. Carreras també va posar en relleu la tasca de la Policia Municipal, que actua en més de la meitat dels casos.

L'acte va comptar amb la presència d'Eduard Rivas, alcalde d'Esparreguera que va celebrar que la junta fos pública i va explicar que en l'any 2018 va viure amb molta preocupació les peripècies d'un presumpte lladre a l'interior dels vehicles. De fet, els robatoris en força als vehicles van augmentar un 250%, però van parar de cop quan es va detenir a l'home implicat.

També va assistir a l'acte Martí Rovira, Adjunt Cap d'oficina del Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya, que va voler felicitar el municipi per les bones dades en aquest sentit: "És una bona notícia però no ens podem confiar, ja que en les darreres 72 hores han mort 3 dones a l'estat espanyol". També va posar en relleu la reducció en el nombre de robatoris a domicilis. En aquest sentit, val a dir que en zones del Vallès o del Maresme l'increment de robatoris a domicilis és notori.

Els Mossos d'Esquadra també van explicar les investigacions més destacades al llarg de l'any 2018, amb desarticulacions de grups criminals que robaven a locals comercials, i l'entrada en un bar del Barri Font, sense permisos, que guardava drogues a la nevera, presumptament per ésser consumida.La majoria de fets delictius es produeixen al centre del poble, amb un 45%.

A continuació va intervenir el Comissari de la Policia Nacional de Cornellà i el Baix Llobregat, Emiliano Rubio, que va recordar les competències d'aquest cos policial, principalment en temes d'estrangeria i documents d'identitat i va explicar que el cos ja ha obert una comissaria a Cornellà, capaç de gestionar totes les tramitacions dels ciutadans d'Esparreguera per evitar els desplaçaments a Barcelona.
 

Posteriorment, Jose Antonio López Oliva, Capità de la Companyia de la Guàrdia Civil de Vilanova i la Geltrú, del qual depèn el càrtel de Sant Andreu de la Barca va definir les competències d'aquest cos, principalment en control d'explosius i armes, va destacar que Esparreguera compta amb un 769 un fet que va descriure com a "superior a la mitjana de Catalunya però res fora de el normal".

En l'apartat de precs i preguntes, membres de l'ANC van preguntar als cossos policials sobre el robatori de símbols polítics i banderes que segons l'entitat sobiranista s'han produït en els darrers mesos a domicilis privats. Els mossos d'Esquadra, mitjançant el comissari Òscar Carreras van respondre a la pregunta explicant que tracten aquests fets com a furs, fets delictius.

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article