Esport a la natura a prop de casa

La Diputació de Barcelona proposa gaudir de la natura tot fent esport dins mateix de la nostra província: muntanya, mar, rius i boscos.

Esports, 777 Comunica, Societat, Montserrat

Esport a la natura prop de casa
Esport a la natura prop de casa

Els tres punts turístics importants de la província de Barcelona –costa, paisatges i muntanya– ofereixen al visitant, i al nadiu, la possibilitat de practicar activament alguna mena d’esport: senderisme, bicicleta, escalada, llargs recorreguts, activitats nautiques, de neu, etc. A banda, convida participar en les múltiples competicions que tenen lloc durant tot l’any a la demarcació, tant per esportistes afeccionats, professionals o semiprofessionals. Les intal·lacions d'alt nivell permeten gaudir d'esdeveniments esportius en directe a les pistes de bàsquet, handbol, hoquei sobre patins o sobre herba, natació i en els camps de futbol o en els circuits dedicats al món del motor com el Circuit de Catalunya, ben a prop de qualsevol punt.

Camí dels Bons Homes GR 107, Peguera

L’esport com a forma de vida

A Catalunya la tradició esportiva està molt arrelada. A la província de Barcelona i a quatre passes de casa, per als que els hi agrada practicar alguna activitat esportiva, tenen al seu abast instal·lacions de muntanya de primer nivell i nombroses rutes senyalitzades tant per a fer senderisme, BTT, nòrdic walking o qualsevol altre esport que tingui la natura com a protagonista. Per això disposen de més de 100.000 hectàrees de territori protegit, distribuïdes entre una dotzena de parcs naturals entre els quals el Montseny que, a més, està declarat Reserva de la Biosfera. Per als que volen recorre el territori i assaborir-lo amb la calma i la tranquil·litat de la caminada de llarg recorregut, hi ha una gran oferta per a gaudir de la natura amb rutes senyalitzades en diverses etapes, com el Camí dels Bons Homes, des del Santuari de Queralt (Berga-Catalunya) al Castell de Montsegur (Arièja-França) –GR 107–; la Ruta dels 3 Monts, que uneix el Montseny amb Montserrat passant per Sant Llorenç del Munt, tres dels parcs naturals que hi ha al centre de la província, i, ara també, alguns trams del Camí del riu –Llobregat– que la recorre de dalt a baix.

Al llarg de l’any se celebren nombroses proves esportives reservades a esportistes professionals o amateurs amb una certa preparació que es desenvolupen a la mateixa capital de Barcelona, capitals de comarca i altres localitats importants. És el cas de la Marató de Barcelona, la Mitja Marató Costa Barcelona-Maresme, el triatló de llarga distància Sailfish Half Triatló de Berga o l’Anoia Race Tour per posar tan sols alguns exemples.

Pantà de Sau

Un territori entre mar i muntanya

És veritat que un territori ben conservat ofereix moltes possibilitats per a fer esport, però no és menys cert que el mar també aporta nombroses propostes. En aquest sentit no podem oblidar el centenar de quilòmetres de litoral que s’estenen a banda i banda de la capital catalana. Ports esportius amb possibilitats de practicar activitats nàutiques com la vela, el surf de vela, el pàdel surf, el caiac, el rem i el submarinisme a les zones de la costa més escarpada… són una realitat durant tot l’any, amb l’afegit, a l’estiu, dels arenals on prendre el sol, gaudir d’un bany en aigües transparents i practicar nombrosos jocs a la sorra com voleibol o futbol. A més, Costa Barcelona té dues estacions nàutiques, al nord de Barcelona, a la població de Santa Susanna, i al sud, a Vilanova i la Geltrú on es poden combinar diferents esports aquàtics i esports d’aventura amb bones ofertes de restauració i d’allotjament per a una persona, per a famílies o per a grups. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article