La violinista esparreguerina Maria Florea participa com a solista, amb l'OBC, al Festival Emergents Barcelona

La podrem escoltar aquest cap de setmana en dos concerts a l'Auditori de Barcelona

Cultura, Societat, Esparreguera

La violinista Maria Florea, protagonista del Festival Emergents Barcelona
La violinista Maria Florea, protagonista del Festival Emergents Barcelona | Web oficial Maria Florea

Els propers 23 i 24 de març la violinista esparreguerina Maria Florea (1993) participarà com a solista a la tercera edició del Festival Emergents Barcelona, en dos concerts ben especials a l'Auditori de Barcelona de la mà de l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya). Florea, guanyadora del Paper de Música, i la joveníssima violista Sara Ferrández, que ja ha debutat amb l’Orquestra Filharmònica de Berlín, interpretaran aquest cap de setmana la Simfonia concertant per a violí i viola en Mi bemoll major, K.364, de Wolfgang Amadeus Mozart. En aquesta obra, Mozart expandeix la tècnica i les possibilitats expressives dels instruments solistes, alhora que aprofundeix i refina la interacció entre aquests i l’orquestra. El concert és també una bona mostra de l’habilitat de Mozart per combinar una inventiva melòdica desbordant amb un gran equilibri formal.

El Festival Emergents Barcelona arriba a la seva tercera edició consolidat com el punt de trobada dels nous valors de la música. Durant vuit dies, L’Auditori presenta dos-cents joves talents que han ofert una vintena de concerts que combinen tots els estils de música clàssica (de l’antiga a noves músiques), diferents formats (recitals, solistes, cambra i grans conjunts), i altres gèneres com jazz i flamenco amb concerts cada nit del festival. Enguany l'OBC és dirigida per Josep Vicent, actual director titular de l’orquestra ADDA Simfònica a Alacant i col·laborador habitual de prestigiosos conjunts internacionals com la Belgian National Orchestra o la London Symphony Orchestra. Entre elles, aquest cap de setmana podrem escoltar l’inconfusible i universal Bolero de Ravel, amb clara inspiració en la música espanyola que el compositor va estendre també a altres peces, com la inspiradora Alborada del gracioso.

Nascuda a Esparreguera el 1993, Maria Florea va començar a tocar el violí de ben petita amb el seu pare, el violoncel·lista Cristian Florea, i amb només set anys va oferir el seu primer concert com a solista. El 2010 va ingressar a l’Escuela Superior de Música Reina Sofia de Madrid, on va formar part del Grup Albéniz, amb el qual va rebre la distinció al quartet de corda més Excel·lent de Música de Cambra. El 2016 va finalitzar els seus estudis, amb distinció d’honor, a la Royal Academy of Music de Londres. Actualment, segueix estudiant a l’Universitat Mozarteum de Salzburg amb Rainer Schmidt i l’any que ve continuarà els seus estudis a la Musik Akademie de Basilea. Durant la seva estada a la capital britànica va obtenir el primer premi al David Martin Concerto Competition i va quedar finalista del concurs de música de cambra Parkhouse Award. També ha estat guardonada en concursos internacionals com Jeunesses Musicales a Bucarest, XIX Concurs Internacional Paper de Música de Capellades, Wieniawski-Lipinski Competition a Polònia i Young Virtuosos a Bulgària. El 2007 va ser sel.leccionada pel Cicle de Concerts El Primer Palau a Barcelona i el 2016 va obtenir el segon premi al concurs de Juventudes Musicales de España. Ha tocat com a solista en el Palau de la Música Catalana, Ateneu i Sala Radio de Bucarest, Organ Hall a Moldàvia o Duke’s Hall a Londres. El 2017 va debutar com a solista al Teatre Monumental de Madrid amb l’Orquestra Radio y Televisión Española.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article