Abrera desvela els secrets del jaciment romà i medieval de Sant Hilari

L'equip d'arqueòlegs i historiadors faran públics els resultats sobre les darreres campanyes arqueològiques

Cultura, Societat, Abrera

Vista aèria del jaciment romà i medieval de Sant Hilari d'Abrera
Vista aèria del jaciment romà i medieval de Sant Hilari d'Abrera | Tríade Serveis Culturals

El pròxim dimecres 3 d'abril a les 19 h a la Casa de Cultura d'Abrera (Carrer de Federico García Lorca, 17) es farà una conferència oberta a tothom sobre el jaciment arqueològic de Sant Hilari d'Abrera, organitzada per la regidoria d'Acció Cultural i Patrimoni de l'Ajuntament d'Abrera. Durant la conferència es faran públics els resultats sobre les darreres intervencions arqueològiques al lloc.

Hi intervindran experts en la matèria i responsables de les intervencions arqueològiques: els doctors Gisela Ripoll i Francesc Tuset, codirectors científics i coordinadors del projecte i professors de la Universitat de Barcelona, l'arqueòloga Imma Mesas, directora de l'excavació, i Xavier Esteve, responsable de l'empresa Tríade Serveis Culturals.

Recentment s'estan duent a terme intervencions arqueològiques d'excavació i consolidació en aquest jaciment romà i medieval conegut com Sant Hilari d'Abrera. Les tasques van ser impulsades per la regidoria d'Acció Cultural i Patrimoni de l'Ajuntament d'Abrera, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Universitat de Barcelona. Les darreres campanyes han desvelat informació sobre la possible vil·la romana sobre la qual s'assenten els murs de l'ermita de Sant Hilari, d'època tardana. L'ocupació humana d'aquest lloc va continuar de manera ininterrompuda fins a època moderna i contemporània, al veí Mas de Sant Hilari, considerat Bé Cultural d'Interès Local. La proximitat amb la zona natural de la llera del riu Llobregat i la propera zona de protecció de les aus, converteixen aquest paratge en un dels imperdibles del municipi d'Abrera.

La conferència, amb entrada lliure, s'emmarca dins el cicle de conferències sobre el patrimoni i la història d'Abrera que s'ha dut a terme de març a abril.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article