L'espectacle "Judes traït", del dramaturg esparreguerí Gerard Bidegain, estrena a l'Escenari Joan Brossa de Barcelona

Estarà en cartell de l'11 al 28 d'abril, en plena Setmana Santa

Cultura, Esparreguera

Un moment de l'espectacle "Judes traït"
Un moment de l'espectacle "Judes traït" | Foto de Gerard Sancho

El pròxim dijous 11 d'abril a les 20 h estrena a l'Escenari Joan Brossa de Barcelona l'espectacle "Judes traït", obra del dramaturg i director teatral esparreguerí Gerard Bidegain, que podrem veure en cartell fins al 28 d'abril, durant tres setmanes.

El monòleg, protagonitzat per l'actor David de Julio, tracta sobre el personatge de Judes Iscariot i la seva vinculació en la trama evangèlica, això sí, des d'un punt de vista completament diferent. "Si heu vingut a buscar un Judes Iscariot clàssic, no el trobareu. Judes traït sorgeix de l'argument mític dels evangelis i el transforma, partint de la revolta contra els patrons establerts.", exposa l'autor i també director, referint-se a la seva proposta teatral.

El muntatge es caracteritza per un potent treball actoral, on el text -d'estil contemporani i amb una càrrega poètica important- i el moviment s'entrellacen en una simbiosi dinàmica. Per a poder treballar corporalment el personatge, Bidegain té com a ajudant de moviment a la coreògrafa Aixa Guerra, qui, juntament amb Alba Hinojosa (ajudant de direcció), Rafa Haro (escenògraf) i d'altres membres en diferents disciplines, conformen l'equip artístic de l'obra. L'espectacle és una producció del Festival LOLA i va ser estrenat al Teatret d'Esparreguera el 3 de novembre de 2017. Per altra banda, el text va sorgir del Treball Final de Carrera de dramatúrgia de l'ESAD-Institut del Teatre de Gerard Bidegain, tutoritzat pel poeta Josep Pedrals i qualificat amb Matrícula d'Honor pel tribunal avaluador.

"La guerra que aquest personatge universal declara al concepte de veritat, el catapulta a l'escenari com a testimoni d'una tradició latent i, alhora, com a nostàlgic de la revolució pendent.", apunta Bidegain. Per debatre sobre el personatge i la seva vigència en l'actualitat s'han organitzat dos interessants col·loquis. El primer es farà el 13 d'abril en acabar la funció i estarà moderat pel poeta Josep Pedrals; el públic tindrà ocasió de poder conversar amb la companyia i conèixer el procés de creació de l'espectacle. El segon dels col·loquis es farà dissabte 27 d'abril i comptarà amb la presència d'actors de diverses Passions del territori català que representen el Judes. Aquesta conversa, al voltant de la validesa i dimensió actual del personatge des del punt de vista de l’actor, estarà moderada per Joan Castells Altirriba, director teatral i pedagog, qui va ser professor de l’Institut del Teatre i director de l’Escola Superior d’Art Dramàtic. Hi participaran Jordi Reverté (La Passió d’Ulldecona), Lluc López (La Passió d’Esparreguera), Ignasi Campmany (La Passió d’Olesa), David de Julio (actor de "Judes traït") i Gerard Bidegain (autor i director de l'obra).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article