7 llibres d'autors esparreguerins a regalar aquest Sant Jordi

Fem una llista de diferents propostes de llibres, escrits o il·lustrats a casa nostra

Esparreguera

7 llibres d'autors esparreguerins a regalar aquest Sant Jordi
7 llibres d'autors esparreguerins a regalar aquest Sant Jordi

Cada vegada queden menys dies per un Sant Jordi atípic. El calendari ha volgut que el dia d'abril d'enguany sigui el dimarts següent a la setmana santa. En el següent article fem un repàs a diferents propostes locals que es poden regalar aquest Sant Jordi. N'hi ha per tots, ficció, no-ficció, assaig, històries il·lustrades, còmics...


'Mandela i el General' de John Carlin, il•lustrat per Oriol Malet

El còmic reviu un moment decisiu de la història del segle XX, l'alliberament de Nelson anys. Mandela després de 27 anys d'empresonament. 128 pàgines il·lustrades per Malet, martorellenc de naixement però esparreguerí d'adopció, que relaten la relació entre el polític sud-africà Nelson Mandela i el comandant Constand Viljoen, convençut de la supremacia blanca. Durant vint anys, John Carlin va ser corresponsal per al The Guardian i El País a Sud-àfrica, on va establir una amistat amb Nelson Mandela.
 


'Els mons on a mi m'agradaria viure' d'Albert Casals


"Recordeu un noi de cabells blaus que viatjava sol pel món amb cadira de rodes i sense diners? "Aquesta és la frase que des de l'editorial han utilitzat per promocionar el darrer llibre de l'Albert. Però aquí a Esparreguera ja fa anys que el coneixem. 10 anys després de la publicació del seu primer llibre, 'El món sobre rodes' on explicava com viatjava pel món sense diners ara torna per explicar la seva filosofia de vida. Diu l'Albert que ha decidit viure fora del sistema i buscar la felicitat i el sentit a la vida de la seva pròpia manera. Tots els beneficis que generi el llibre aniran a parar a diverses ONGs.
 


El pintor del temps de Joan Cifuentes


Després de la publicació del llibre 'Montorch i la llàgrima del sol negre', una novel•la de misteri que transcórrer a Esparreguera, Joan Cifuentes torna amb un altra història de misteri. Aquest cop per descobrir l'enigma darrere un vaixell enfonsat a terra ferma, una obra d'art desapareguda fa segles i les bíblies de Ripoll i de Rodes. Una narració sobre l'espoli massiu d'obres d'art per part dels nazis. El caporal dels Mossos d'Esquadra Dani Rando haurà d'investigar dos homicidis, en principi sense cap relació. El decurs de la investigació el conduirà per camins subterranis de Barcelona, Munic i de l'Europa de l'est, tot seguint les petjades de sang d'un estrany col·leccionista i d'un grup de monjos que el portaran directament a un dels secrets més ben guardats de la història de la humanitat

 


"Sense títol no hi ha llibre", de Maria Montoriol


La primera obra de l'autora, una no-novel·la –diu ella. Un intens pròleg de la protagonista, l'Ariadna, on exposa els seus pensaments, dubtes i fins i tot pors al fet d'escriure, mentre va donant petites gotes del que és i ha estat la seva vida. Més endavant i en format de dietari, l'Ariadna es confessa a si mateixa mentre relata el seu dia a dia. Llibre publicat per l'editorial setsetset el 2017.

La revolta de Santa Jordina de David Fernández il•lustrat per Lyona

Lyona i David Fernàndez han capgirat la llegenda de Sant Jordi. Reinterpretant el clàssic a tot color, actualitza la llegenda de Sant Jordi: una Jordina republicana, feminista i empoderada mobilitzarà tot un poble contra el rei tirà i el Drac Mercat. Marta Puig (Lyona), ha explicat que el projecte neix d'una col•laboració televisiva anterior. No es tracta de l'únic llibre que Lyona presenta aquest Sant Jordi. També ha realitzat les il•lustracions del llibre 'El meu primer Sant Jordi', perquè els més petits puguin conèixer la llegenda i la quarta entrega de la saga 'Jo mataré monstres per tu', titulat 'Un Monstre'.


Dis-fruta la Vida 3D de Marian Nomen


La infermera, terapeuta, i facilitadora de processos Marian Nomen plasma la seva metodologia en aquest llibre, dividit en quatre grans apartats diferenciats. L'autora argumenta que es pot tirar endavant de qualsevol malaltia i explica la manera de viure en pau i trobar la felicitat.


Mapes de Seda, de Kima Guitart i Susanna Rafart


Kima Guitart, artista polifacètica d'Esparreguera i Susanna Rafart han construït una obra d'una bellesa subtil, ' que s'endinsa en les textures íntimes de l'ànima, on emoció i pensament confereixen, interpel·lant-se i enriquint-se mútuament, gruix i sentit a l'experiència' Lluny de qualsevol temptació embafadora de barroquisme, es tracta d'un conjunt de sedes pintades per Kima acompanyades amb poemes de Rafart.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article