La Diada de Sant Jordi batega amb força a Abrera

Es farà la II Fira de Sant Jordi a la Plaça de Pau Casals, en una jornada amb participació de les entitats de la vila

Cultura, Societat, Abrera, A fons

Cartell de la Diada de Sant Jordi a Abrera
Cartell de la Diada de Sant Jordi a Abrera | Regidoria d'Acció Cultural i Patrimoni de l'Ajuntament d'Abrera

Per segon any consecutiu l’Ajuntament d’Abrera organitza la Fira de Sant Jordi a la Plaça de Pau Casals, amb una jornada ben plena d’activitats per a tots els públics. L'èxit de la primera edició ha fet repetir i ampliar la cita a entitats de la vila, concentrant les activitats a l’escenari de la Plaça Pau Casals. La Fira es podrà visitar de dos quarts de cinc a vuit de la tarda. Hi podrem trobar l’estand dels Abrecedaris (escriptors i escriptores d’Abrera), enguany en un lloc més cèntric i visible. Els escriptors locals ja van estar presents a la I Fira de Sant Jordi d'Abrera, on també van presentar i signar els seus llibres. En aquesta edició hi podrem visitar també els estands de Vive y baila, l’Associació Familiars Alzheimer Abrera, l’Associació Abrera Contra la Violència de Gènere, els comerços locals Papelería Abrera i Manualitats Alean, diversos partits polítics i els departaments de Joventut, Infància i el Servei Local de Mediació.

La tarda s’obrirà amb lectures compartides per alumnes de l’Aula d’Adults d’Abrera a les 17 h i seguirà a les 17:30 h amb“Brossabadat”, un espectacle sorprenent on barreja màgia i lectura, llibres i fantasia, a través de contes i rondalles. Enguany, prenent com a protagonista principal el poeta Joan Brossa (1919-1998), del quan en commemorem el centenari, ens endinsem amb Brossabadat al món de l‘il·lusionisme i la literatura convidant a tots els participants a submergir-se en el plaer de la lectura i la imaginació d’una manera dinàmica, sorprenent i divertida. El poeta Joan Brossa va ser un dels màxims representants de la segona avantguarda catalana.

Acte seguit els alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música d’Abrera oferiran un concert en col·laboració en la primera part amb els Abrecedaris d’Abrera (escriptors i escriptores), que faran el seu apunt literari a l’acte amb lectures diverses.

A la mitja part es farà el sorteig de la panera cultural de la Biblioteca Josep Roca i Bros, l’entrega de premis del Concurs de fotografia #abreraenclaudedona (Regidoria de Dones i Igualtat) i l’entrega de premis del III Concurs de Relats “Imagina Abrera” (Regidoria d’Acció Cultural i Patrimoni). Enguany el primer premi ha recaigut en Juan José Sánchez Fernández pel seu relat “El enigma de Can Bros”, el segon premi és per Eva María Baos Ruiz per “El susurro del viento”i el tercer premi se l’endú Esther Sanahuja i Fabrés amb el seu relat “Tornarem a ser”.

Durant tota la tarda el departament d’Infància de l'Ajuntament d'Abrera durà a terme un taller de roses reciclades, i el departament de Joventut un de manga i còmic. També podrem gaudir de les recomanacions literàries de la Biblioteca Josep Roca i Bros i de la signatura de llibres per part dels autors i autores d’Abrera. El final de la jornada el marcarà l’actuació de la colla infantil dels diables Bram de Foc d’Abrera.

L'organització espera que la Fira "torni a ser un espai lúdic i festiu i una bona manera de passar el Sant Jordi en comunitat, amb bona música, bons espectacles i bon ambient. Volem que la Fira de Sant Jordi ajudi a celebrar un dels dies més bonics de l’any."

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article