‘Es va resistir l’església al franquisme?’ nova edició del Fòrum 21

Aquest cop tindrà lloc al Patronat, amb la projecció del documental ‘Hereus d’un cardenal proscrit’ de Llúcia Oliva

Cultura, Esparreguera

‘Es va resistir l’església al franquisme?’  nova edició del Fòrum 21
‘Es va resistir l’església al franquisme?’ nova edició del Fòrum 21

‘Es va resistir l’església al franquisme?’ és la pregunta que respondrà la nova edició del fòrum 21, que comptarà amb dues novetats importants. Per una banda l’activitat estarà centrada en la projecció del documental ‘Hereus d’un cardenal proscrit’ de la periodista Llúcia Oliva, i per l’altra, per tal que la projecció sigui millor, el debat tindrà lloc al Patronat.

El documental tracta sobre la resistència de l'Església tarragonina contra el  franquisme i parteix de l’exili que va partir el Cardenal Vidal i Barraquer. El documental explica com en acabar la Guerra Civil, el general Franco va impedir que el cardenal-arquebisbe de Tarragona tornés de l’exili.

Tot i que el documental original té una durada aproximada de 90 minuts. Per aquesta edició del Fòrum 21, s’ha adaptat el documental a una versió més reduïda, d’uns 60 minuts de duració.

El debat comptarà amb la presència de la periodista Llúcia Oliva, corresponsal  de TVE durant molts anys a Rússia i els Estats Units. L’acte i el debat posterior serà moderat per Xavier Mas, membre del fòrum 21.

‘Es va resistir l’església al franquisme?’, el nou debat del fòrum tindrà lloc a les vuit del vespre al patronat parroquial, el proper divendres 26 d’abril.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article