Tramateatre estrena «Tafalitats», una gran comèdia de cabaret de Karl Valentin, al Patronat Parroquial d’Esparreguera

En podrem gaudir en dues úniques funcions a les sis de la tarda i a les nou del vespre del dissabte 27 d’abril

Cultura, Esparreguera

Ernest León interpretant un dels diversos personatges de l'obra.
Ernest León interpretant un dels diversos personatges de l'obra.

Dissabte 27 d'abril estrena al Patronat Parroquial l'espectacle «Tafalitats», de la companyia Tramateatre, amb text de l'alemany Karl Valentin en versió i direcció de Carme Paltor. Es tracta d'una divertida peça formada per diversos gags humorístics i peces de cabaret, traduïdes al català pels mestres Feliu Formosa i Jaume Melendres, que podrem veure en dues úniques funcions, a les sis de la tarda i a les nou del vespre. L'espectacle el protagonitza un gran nombre d'intèrprets, alguns d'ells per primer cop a Tramateatre. 

 

Tafalitats la protagonitzen Ernest León, Anna Llopart, Rosa Maria Margalef, Maria Mestres, Aina Sánchez, Laura Seró, Mercè Vallverdú, Roger Vilà, Anna Mestre, Marc Carcasona, Miquel Montserrat i Jordi Sucarrats. Amb només una hora de durada i els constants canvis de situació dramàtica, aquesta peça «no té cap altra pretensió que la de fer-ho passar bé als espectadors portant a escena les situacions més còmiques i absurdes; sens dubte, ens anirà bé a l'hora de reflexionar per a les eleccions de l'endemà...!», ens asseguren des de Tramateatre. Paltor ha volgut incorporar la música en directe, que hi té un gran pes, amb la col·laboració de Serafí Casanovas i Juan Jurado en la direcció musical i els arranjaments respectivament. «En un cabaret és molt important la imatge, el grotesc i els personatges característics, però també el cant i la música tocada en directe. Farem de la sala del Patronat Parroquial una veritable festa cabaretera», apunta Paltor. Des de la companyia destaquen l'enorme col·laboració del personal responsable del Patronat Parroquial, els quals també «tenen una intervenció especial i inesperada dins de la comèdia».

L'equip artístic i tècnic d'aquest muntatge és ben extens, i compta amb Rafa Haro i Carles Reynés a l'escenografia; Quim Marín i Francesc Ripoll a la il·luminació; enregistraments sonors de David Oriol Rebollo; caracterització de Loly Bonilla i Montserrat Martorell; vestuari d'Anna Prats, Maria Prats i Magdalena Pons; regidoria d'escena de Carme Sánchez i Àngels Vidal; ajudantia de direcció d'Aina Espín i arranjaments textuals i assessorament dramatúrgic de Gerard Bidegain. La producció executiva de l'obra és d'Antoni Puig. Una producció de Tramateatre i Patronat Parroquial. Les entrades es podran adquirir des d'una hora abans de cada funció a la taquilla del Patronat Parroquial i tindran un preu de deu euros la general i de cinc pels menors de 16 anys.

Cartell de "Tafalitats"

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article