Segona conversa del setsetset

Carles Reynés convida Jordi Junyent per parlar de Cultura: “L'Art ha de ser Militància”

Cultura, 777 Comunica, Esparreguera

Segona conversa del setsetset, Reynés convida Junyent a parlar de Cultura.
Segona conversa del setsetset, Reynés convida Junyent a parlar de Cultura.

El proper 17 de maig a les 21 h al Teatret d'Esparreguera Carles Reynés, professor de dibuix i “teatrero” convida Jordi Junyent, artista plàstic que té exposada obra seva al mateix Teatret i, divendres, inaugura també una part d'aquesta mateixa exposició al local de Les Canyes. Al Teatret s'hi fa dissabte i diumenge una petita escenificació i acompanya l'obra uns textos periodístics de Manuel de Pedrolo, llegits per Josep Ràfols i Mercè Garcia, textos d'una vigència sorprenent i fa que, tot plegat, resulti un projecte reivindicador i combatiu. 

Aquesta és la segona trobada per parlar de Cultura dins el cicle de set converses sota el nom de ‘Converses del setsetset’, on un esparreguerí porta un convidat i proposa un tema cultural que sovint té relació amb allò que el convidat està fent a l'actualitat. Fem un repàs, doncs, de les converses fetes i les confirmades:

PRIMERA 

El passat 3 de maig inaugurava aquest cicle de converses el dramaturg Gerard Bidegain, que va convidar al poeta Josep Pedrals. La conversa va tractar sobre els referents culturals occidentals i la seva vigència actual, així com el seu tractament en l'àmbit de les arts escèniques i la literatura. Josep Pedrals, poeta, assagista, recitador i divulgador de poesia acaba d’editar el tercer llibre d’una trilogia que començava amb “El Furgatori” del qual en va sortir “El Romanço d’Anna Tirant” i, finalment, aquest “Els límits del Quim Porta”, un assaig novel·lat sobre qüestions de poètica i vida, que va servir com a base i punt de partida per a la conversa amb el pretext de la manca de referents. L'obra de Pedrals està farcida de referents, tant clàssics com moderns, de manera que era el pretext ideal per abordar aquesta conversa i debat.

SEGONA 

El pròxim 17 de maig a les 21 h Carles Reynés convida Jordi Junyent, per parlar sobre el seu projecte reivindicador i combatiu "Militància".

TERCERA 

El pròxim 7 de junya les 21 h Joan Castells, director d'escena, convida Albert Mestres, poeta i dramaturg, qui estrenarà un espectacle just l’endemà, al Teatret. La Cultura i el Teatre seran el tema de conversa entre aquests dos personatges. Joan Castells ha dirigit diverses obres dramàtiques d’Albert Mestres i ha coincidit amb ell, també, en l’àmbit de la docència a l’Institut de Teatre de Barcelona.

QUARTA 

El pròxim 14 de juny a les 21h Juan Jurado convida Raquel Garcia-Tomàs, cantant ella i compositor ell, ambdós coincideixen com a docents al Taller de Músics. Una conversa entorn del món de la música i la creació. 

Hi haurà tres cites més, pendents de concretar temàtica, convidats i data, fins a arribar a les Set converses sobre la cultura com a eina de reivindicació organitzades per la revista Setsetset.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article