Torna el cicle de teatre breu "Glops: píndoles escèniques" a Abrera

Les funcions es faran aquest dissabte 25 de maig en tres llocs secrets de la vila, de la mà d'artistes del Festival Píndoles de Barcelona

Cultura, Abrera, A fons

Una fotografia de l'espectacle "Aquest sol hi és per a tots"
Una fotografia de l'espectacle "Aquest sol hi és per a tots" | Festival Píndoles: teatre breu en espais vius

Qui ja tingui clar quin serà el seu vot per a les eleccions municipals i europees d'aquest diumenge, o bé qui encara se l'hagi de rumiar i necessita una mica d'esbarjo i desconnexió electoral, pot gaudir d'una proposta cultural a Abrera. I és que dissabte 25 de maig a les 19 h torna a la vila d'Abrera una nova edició del cicle de teatre breu "Glops: píndoles escèniques", organitzat per la regidoria d'Acció Cultural i Patrimoni de l'Ajuntament d'Abrera. Els espectadors podran descobrir, en petites píndoles de quinze minuts, el millor teatre de la mà d'artistes professionals del Festival Píndoles de Barcelona. L'enigma del lloc on es produiran és una de les característiques d'aquesta proposta cultural que apropa el teatre als llocs més recòndits del poble.

Després de l'èxit de les passades edicions, l'organització ha volgut repetir amb la contractació dels artistes del Festival Píndoles, que defineixen els seus espectacles com "teatre breu en espais vius". El lloc proposat com a punt de trobada per al públic d'aquest dissabte és l'Ajuntament d'Abrera (plaça de la Constitució, 1). En aquest lloc on es vendran les entrades i s'organitzaran els grups per anar a veure les petites obres de teatre. El funcionament de l'activitat és d'allò més senzill: cada grup d'espectadors, de màxim quinze persones, es desplaça amb un guia fins a un espai secret del barri i allà es produeix la màgia del teatre. Després, de manera rotativa, cada grup visita els altres dos espais. Els guies demanen als espectadors que, si es topen amb un altre grup, no els expliquin el final de l'obra anterior per mantenir-ne la intriga del sorprenent final.

Les tres propostes, ben variades, ens apropen a tres històries, la primera de les quals és “Aquest sol hi és per a tots?”, de Martí Costa i interpretada pel mateix autor i les actrius Núria Bonet i Aura Foguet. L'obra tracta sobre la vida tranquil·la d’un home, que es capgira quan una bomba cau sobre casa seva. La Guardia Costiera Italiana i Les Forces Armades de Malta reben trucades de socors des d’una barcassa al mig del Mediterrani. Quina serà la seva reacció? La guerra, l'exili i l'auxili són els temes d’actualitat propera, candent i cíclicament històrica que es toquen en aquesta obra teatral -creada lliurement a partir de les converses telefòniques filtrades pel diari L’Espresso el 2017, fragments de Mercè Rodoreda i la cançó Marxar de Guillem Ramisa- que vol mantenir la memòria viva.

La segona de les obres proposades és "El detectiu", de la Companyia Vintperquatre i autoria d'Octavi Egea. La protagonitzen Àngel Amazares, Arnau Armengol i Edu Gibert i ens explica les peripècies del detectiu Quinlan, a qui els negocis no li anaven gens bé. Quinlan feia set mesos que no tenia cap client i els estalvis se li acabaven. També se li acabava la provisió de whisky. Havia decidit tancar el despatx i fugir a Alaska. Qui el coneixia sabia que odiava el fred i la neu, per tant, allà no el buscarien. Però tot canvia quan li encomanen un treball.

La darrera de les tres propostes de teatre breu és "Que algú apagui el llum", de Sílvia Navarro i interpretada per Lluís Garrido i Júlia Santacana. Aquesta obra tracta sobre la vida d'un pacient de TOC, que ens explica com és la seva vida amb aquesta malaltia, el seu dia a dia, les seves obsessions. I com el dia que la va conèixer a ella, el seu cervell va callar per un moment per deixar pas al cor, a escoltar els batecs del seu cor per primera vegada. El silenci dins del soroll. Com un llum. Un llum enmig de la foscor. Una foscor massa poblada de monstres i de pors. En el fons és una història d’amor. Una història d’amor amb monstres. Com totes les històries d’amor.

Els preus del teatre breu de Glops també són ben petits: 2€ l'entrada general i 1€ la reduïda. Poden acollir-se a l’entrada reduïda els majors de 60 anys, els joves d’11 a 18 anys i les persones en situació d’atur, amb discapacitat o amb el carnet de la Biblioteca. La propera funció ja s'ha programat per al 15 de juny al barri del Rebato i amb una programació totalment renovada.

Una fotografia de l'espectacle "Que algú apagui el llum"
Cartell del Cicle de teatre breu "GLOPS: píndoles escèniques" d'Abrera

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article