‘Converses del setsetset’: Juan Jurado porta Raquel García Tomás, compositora

Juan Jurado, convida a conversar a Raquel García Tomás, amb qui coincideix com a compositors i en les seves tasques de docents en el Taller de Músics de Barcelona.

Cultura, Esparreguera

‘Converses del setsetset’ amb Juan Jurador i Raquel García Tomás, compositors
‘Converses del setsetset’ amb Juan Jurador i Raquel García Tomás, compositors

Arribem a la quarta sessió de converses del setsetset. En aquest cas entrem en l'àmbit de la creació musical. Com és habitual, un esparreguerí porta un convidat amb el qual tingui alguna relació per la seva labor creativa i professional: Juan Jurado convida a Raquel García Tomás, ambdós compositors, a conversar amb ell i amb els espectadors sobre la creació musical contemporània i la necessitat d'investigar sobre aquest aspecte. La conversa tindrà lloc al Teatret, el divendres 14 de juny, a les 21.00 hores.

El setsetset organitza aquestes converses amb l'excusa de parlar sobre temes culturals. Ara com ara Gerard Bidegain, dramaturg i historiador, ha conversat amb Josep Pedrals (veure), poeta i dramaturg, sobre els referents culturals. Carles Reynés ho ha fet amb Jordi Junyent (veure), els dos docents en arts plàstiques, per parlar sobre la militància artística. L'Art, la Cultura, ha de servir per reivindicar, per lluitar? Joan Castells, docent i director de teatre, ha convidat Albert Mestres (veure), docent, escriptor i dramaturg, a conversar sobre la contemporaneïtat del teatre

Juan Jurado (1991) (veure) és compositor i director d'orquestra. Està centrat en l'escriptura per a veu i cor i en la música escènica. Una de les darreres produccions inclou la música de l'espectacle de circ coreogràfic ‘Comme ça / Tel quel’ (2018) al costat de la coreògrafa Anna Rodríguez (París) (veure), amb el qual va estar de gira per França i Nova Caledònia durant la primera, estiu i tardor de 2018. 

Raquel García Tomás (1986) (veure) és compositora especialitzada en creació interdisciplinària i doctorada al Royal College of Music de Londres. Entre els seus projectes més destacats es troben creacions conjuntes amb l’English National Ballet, la Royal British Society of Sculptors, la Royal Academy of Arts i el Dresdener MusikfestspieleDurant la temporada 2015/16, va ser la compositora convidada del festival de música contemporània Sampler Sèries de L’Auditori de Barcelona. El 2017, Raquel va ser guardonada amb el Premi ‘El Ojo Crítico de Música Clásica’, atorgat per RTVE, “per l’originalitat dels seus plantejaments i per l’ús i combinació del llenguatge compositiu amb llenguatges tecnològics i audiovisuals”. La temporada 2018-2019 ha estrenat al Teatre Lliure l'òpera, ‘Je suis narcissiste’. El 2014 va ser premiada una obra seva a la 'Berliner Opernpreis 14 von Neuköllner Oper und Gasag' per l'òpera de cambra 'Dido reloaded / Go, Aeneas, go!'.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article