Joan Jorba-Miró Campió d'Espanya d'Scooters 

L'scooter esparreguerí Joan Jorba-Miro, ha aconseguit el títol en el Campionat d'España d'Scooters FreeStyle, a la final celebrada a Santiago de Compostela.

Esports, Esparreguera

Joan Jorba-Miró Campió d'Espanya d'Scooters 
Joan Jorba-Miró Campió d'Espanya d'Scooters 

Dissabte 25 de maig, Joan Jorba-Miró, era a Santiago de Compostela on havia de disputar el Campionat amb una cinquantena de participants vinguts de tota Espanya. Una exhibició impecable li va facilitar el títol de Campió d'Espanya d'Scooter FreeStyle.

L'Scooter FreeStyle va sorgir a través de la comercialització i posterior modificació dels primers patins elaborats als Estats Units. Aquest invent va ser desenvolupat l'any 2000 i ha pretès des de llavors posicionar-se com un esport urbà d'interès, dut a terme en els skateparks. És important esmentar que des de la seva creació, l'auge de participants en les activitats que recolzen els esports urbans, ha estat gran. Aquesta activitat és una forma de manifestació juvenil, en la qual els joves inverteixen temps lliure, practicant i exercitant, per convertir-lo en esport.

Val a dir que els joves d'Esparreguera reclamen des de fa molts anys un skatepark amb condicions per poder practicar i gaudir d'aquest esport. Ara com ara, els jugadors han de desplaçar-se a ciutats veïnes, com Martorell o Sant Andreu.

Un esdeveniment de rellevància per a l'esport urbà
Aquesta trobada d'esportistes urbans, el primer Campionant de Scooters d'Espanya, està organitzat per la Ciutat de la Cultura de Galícia, amb el suport de la Federació Espanyola de Patinatge. Aquesta activitat està considerada un esdeveniment de rellevància i d'impuls de les activitats urbanes. Els patrocinadors esmentats pretenen que aquest sigui un esdeveniment amb característiques similars a les què ja donen suport, ja que l'expectativa és gran i en aquesta edició ha comptat amb la visita de més de 15.000 persones (veure).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article