“El Javi” i Jordi Marin en concert a Esparreguera

Jordi Marin, percussionista esparreguerí, forma part del projecte de Javier Gutiérrez "El Javi", d'origen mexicà, i en la seva gira per Europa tocaran a Esparreguera i a Barcelona.

Cultura, Esparreguera

Jordi Marin i “El Javi”
Jordi Marin i “El Javi”

Jordi Marin, percussionista esparreguerí, fa més de 6 anys que forma part del projecte de Javier Gutierrez "El Javi", un guitarrista d'origen mexicà, que viu a EEUU des de fa 15 anys. D'ençà que “El Javi” va començar aquest projecte, cap al 2006, ja ha enregistrat 5 àlbums. Jordi Marin es va incorporar al projecte en els dos últims treballs, que s'anomenen: A Gypsy Journey Part 1 i A Gypsy Journey Part 2. Actualment estan component i treballant en la tercera part d'aquesta trilogia A Gypsy Journey Part 3.

Des del 2012, quan el Jordi es va unir a "El Javi", han estat viatjant i tocant junts. Durant els darrers anys han tocat a molts llocs entre Mèxic, EEUU i Canada: el Festival de les Arts de Coahuila (Mèxic); The Jazz Blues Festival Santa Clarita (Califòrnia, EEUU); International Music Festival San José del Cabo (Baja Califòrnia, Mèxic), Salmon Arm Festival (British Columbia, Canada), Denver International Festival (Colorado, EEUU). També han fet de teloners a Diego El Cigala durant la seva gira mundial de presentació de "La Noche Tacumana", a San Miguel de Allende (Mèxic).

Ara, per primera vegada a Europa, els podrem escoltar al concert del dissabte 1 de juny, a les 22:00, al Parc de la Vila, dins La Festa de la Primavera - Esparreguera i al barri de Gràcia, diumenge 9 de juny, a les 19:00, a la Sala Nota 79 - Barcelona.

Aquest projecte de "El Javi" ha passat per diferents formacions: solo (només guitarra), trio, duo, quartet i altres configuracions. Els darrers 4 anys han tocat molt a duo: guitarra i percussió, on Jordi fa un set format per cajon, caixa i plats. Normalment combinen temes propis amb versions de rock clàssic (Beatles, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Queen...) i alguns temes d'autors més relacionats amb flamenc com Paco de Lucia o Vicente Amigo, fins i tot altres compositors més clàssics com Isaac Albéniz o temes tradicionals mexicans. Tot en un estil propi sense comparació, pel que se'ls etiqueta com a 'rock flamenc'.

Més informació

Bio Jordi Marin Vallverdú

Comença a estudiar música i tocant el piano amb la Laia Monner quan tenia 10 anys. A 16 anys comença a tocar la bateria i a estudiar amb l'esparreguerí Òscar Domènec (1994). Després segueix els estudis musicals a l'Escola de Música d'Esparreguera (1998-2001), amb Alfons Carrascosa, Joan Marcet, Xavi Abella i David Gómez entre d'altres. També a Barcelona al Taller de Músics (2001-2003) amb Víctor de Diego, Ramon Àngel Rey, Pep Ocallahan. El 2003 acaba els estudis de Magisteri Musical a la Universitat de Barcelona i exerceix la docència a diferents escoles de Catalunya entre el 2004-2011. El 2011 estudia Jazz Ensamble a Walton's New School of Music (Dublín, Irlanda) amb Dave Mooney. Exerceix de mestre de Música a l'Escola G. Martell, a la Ciutat de Mèxic 2012-2013. Des de 1995 ha estat en diferents conjunts musicals, tant a Catalunya, amb The Papa's and the Popo's; The Skoonergoods; Orquesta Origen; The May & May i The Twilight Zone, com en l'àmbit internacional, amb Albion Covers; The Albionauts; Mürfila; El Javi; Donald de Blackam; entre d'altres.

Comentaris

MAITE Collbató
1.

M'alegro molt de pugarte veura un altre cop a casa teva, i que vols que jo et digui , dons que creec que ets com el bon vi que amb els anys has anat millorant molt, de fet sempra ha sigut una pasa escoltarte

Comenta aquest article