El PSC d'Abrera guanya una històrica majoria absoluta

El partit liderat per Jesús Naharro millora els resultats i assoleix 11 dels 17 regidors en joc. No entren ni Junts per Catalunya ni el Partit Popular

Política, Abrera

El PSC d'Abrera guanya la majoria absoluta
El PSC d'Abrera guanya la majoria absoluta

El PSC de Jesús Naharro arrasa a les eleccions municipals d'Abrera. La formació socialista ha obtingut 11 dels 17 regidors i podrà permetre's el luxe de governar en solitari. De fet, ha passat de tenir 6 regidors a tenir-ne 11, gairebé duplicant el nombre de regidors. Més de 3.000 persones han fet confiança a Naharro i el seu equip.

En segona posició ha quedat Esquerra Republicana de Catalunya, amb Xavier Serret al capdavant, que repeteix els dos regidors, tot i haver augmentat considerablement el nombre de vots respecte a les darreres eleccions. ERC, que formava coalició amb el PSC durant el darrer mandat, ha passat de 555 a 810 vots, però aconseguint els mateixos dos regidors. En tercera posició ha quedat Alternativa d'Abrera, amb l'històric líder Miguel Carrión com a cap de llista. La formació local ha perdut gairebé 300 vots respecte al 2015 i obté únicament dos regidors.

Abrera en Comú, amb el seu flamant cap de llista Joaquín Eandi, ha estat el partit més perjudicat per la forta pujada socialista. La pèrdua ha estat de 2 regidors, quedant-se només amb 1, amb 533 vots. Ciutadans, per la seva banda, conserva el regidor que ja tenia, que recaurà en Mónica Lorente, tot i haver perdut una vintena de vots.

Ni el PP ni Junts Per Catalunya (antigament anomenada CiU, amb Mónica Torre-Marín al capdavant), partit que també havia format coalició amb el darrer govern Naharro , han aconseguit representació a l'Ajuntament. Curiosament ambdós partits s'han quedat amb el mateix nombre de vots: 192, lluny del llindar mínim del 5% que marca la llei d'Hondt.

La participació a Abrera ha estat molt elevada, del 64,4%.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article