Abrera commemora el bicentenari del poeta nord-americà Walt Whitman

L'acte comptarà amb un recital poètic dels Abrecedaris, la conferència de l'expert Guillem Vallejo i una tertúlia

per Redacció

Cultura, Societat, Abrera

El poeta Walt Whitman fotografiat per George C. Cox (1851–1903) Font: Wikipedia-Biblioteca del Congrés dels EEUU
El poeta Walt Whitman fotografiat per George C. Cox (1851–1903) Font: Wikipedia-Biblioteca del Congrés dels EEUU | George C. Cox

El pròxim divendres 31 de maig a les 19 h a la Casa de Cultura d'Abrera (carrer de Federico García Lorca, 17) es commemorarà el bicentenari del poeta nord-americà Walt Whitman (Nova York, 1819 - Nova Jersey, 1892). L'esdeveniment s'iniciarà amb una conferència del doctor per la UB en literatura comparada Guillem Vallejo, que aproparà als assistents l'obra i la vida d'aquest escriptor icònic de la literatura universal. L'acte, amb entrada lliure, prosseguirà amb un recital poètic a càrrec del grup d'escriptors i escriptores Abrecedaris d'Abrera i una actuació musical per part de l'Escola Municipal de Música d'Abrera. La vetllada, que finalitzarà amb un refrigeri i una tertúlia sobre Whitman, és organitzada per la regidoria d'Acció Cultural i Patrimoni de l'Ajuntament d'Abrera i l'Associació Abrecedaris, en col·laboració amb l'Escola Municipal de Música d'Abrera.

Walter Whitman és considerat un dels poetes més influents dels EUA. La seva obra s'ha traduït a més de trenta llengües i els experts consideren que Whitman va ser el pioner de la literatura contemporània americana com a gènere. El poeta va abandonar les rígides estructures rítmiques i mètriques de la poesia europea, adoptant així un estil de vers lliure que reprodueix d'una manera escaient la seva visió filosòfica, segons la qual Amèrica estava destinada a reinventar el món com a alliberador de l'esperit humà. Va aprofundir en les dualitats existencials de l'individu i el cosmos, la interioritat de l'ésser humà en consonància amb la pluralitat de l'univers.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article