El barri del Rebato d'Abrera serà l'escenari de tres peces del Festival Píndoles de teatre breu

Amb la funció d'aquest dissabte finalitzarà el cicle de primavera, que arriba carregat amb tres noves propostes de teatre professional

per Redacció

Cultura, Societat, Abrera, A fons

"Duel", de Juanjo Marín.
"Duel", de Juanjo Marín. | Festival Píndoles: teatre breu en espais vius

El pròxim dissabte 15 de juny a les 19 h finalitza a Abrera el cicle de teatre breu de primavera "Glops: píndoles escèniques", organitzat per la regidoria d'Acció Cultural i Patrimoni de l'Ajuntament d'Abrera. En aquest cicle de teatre professional els espectadors poden descobrir, en petites píndoles de quinze minuts, el millor teatre de la mà d'artistes professionals del Festival Píndoles de Barcelona, que justament el passat cap de setmana va estrenar la seva edició 2019 al Castell de Montjuïc (Barcelona). L'enigma del lloc on es produiran és una de les característiques d'aquesta proposta cultural que apropa el teatre als llocs més recòndits del poble. Els mateixos responsables del festival defineixen els seus espectacles com a "teatre breu en espais vius".

El lloc proposat com a punt de trobada per al públic d'aquest dissabte és el Centre Polivalent (plaça del Rebato, 1). En aquest lloc on es vendran les entrades i s'organitzaran els grups per anar a veure les petites obres de teatre. El funcionament de l'activitat és d'allò més senzill: cada grup d'espectadors, de màxim quinze persones, es desplaça amb un guia fins a un espai secret del barri i allà es produeix la màgia del teatre. Després, de manera rotativa, cada grup visita els altres dos espais. Els guies demanen als espectadors que, si es topen amb un altre grup, no els expliquin el final de l'obra anterior per mantenir-ne la intriga del sorprenent final.

Les tres propostes, que es van renovant a cada edició i totes tenen una temàtica i gènere diferent, ens apropen a tres històries, la primera de les quals és "Duel"."El títol no porta a engany. Dos personatges anònims es troben en el que serà el passatge més decisiu de les seves vides: un duel. Un duel que serà al mateix temps verbal i esgrimístic, i també un viatge pels diferents referents mítics i cinematogràfics del duel d’honor. I serà durant la consumació de l’enfrontament, a temps real, que anirem descobrint les veritables raons del greuge que originà el duel." Es tracta d'una dramatúrgia de Juanjo Marín dirigida pel mateix autor i interpretada per Jordi Font i David Anguera.

La segona de les obres proposades és "Duérmete niño", amb dramatúrgia de "la niña bonita" i direcció de Neus Suñé. Els encarregats d'encarnar els seus personatges seran Xavi Àlvarez i Anna Prats. “Ja dormiu bé? Et dorm? Quina cara que fas, eh…Ui, i dorm amb vosaltres? I quan teniu temps per…”. Diuen que tenir fills et canvia la vida. Però, i si puguessis tirar enrera? I si algú tingués la clau per fer-ho? I si apretant un botonet ho puguessis parar tot? Tornar enrera, sense haver de donar cap mena d’explicació…"

La darrera de les tres propostes de teatre breu és "Homenatge", un espectacle de la companyia Aflel, amb direcció i dramatúrgia de Catalina Inès Florit i interpretada per Àlvar Triay i Ester Anyó. "Aquest és un homenatge al gaudir. A tantes joves, ara ja majors, que sacrificaren el seu gaudi per tota una vida cuidant als del seu voltant."

Els preus del teatre breu de Glops també són ben petits: 2€ l'entrada general i 1€ la reduïda. Poden acollir-se a l’entrada reduïda els majors de 60 anys, els joves d’11 a 18 anys i les persones en situació d’atur, amb discapacitat o amb el carnet de la Biblioteca. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de Programa.cat, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article