Eduard Rivas, investit nou alcalde d'Esparreguera

El candidat socialista obté els vots a favor d'Esparreguera en Comú. Esparreguera 2031 presenta candidat però no aconsegueix sumar cap partit més.

per Redacció

Política, Esparreguera

Eduard Rivas, investit nou alcalde d'Esparreguera
Eduard Rivas, investit nou alcalde d'Esparreguera

No hi ha hagut cap sorpresa d'última hora. Quatre anys més tard, Eduard Rivas ha tornat a ser escollit alcalde d'Esparreguera. Ho serà els quatre anys vinents. Rivas ha obtingut el suport dels nou vots socialistes així com els dos d'Esparreguera en Comú, aconseguint una majoria absoluta d'11 vots, dels 21. D'altra banda, ERC, la CUP, Ciutadans i Junts per Esparreguera han votat en blanc, no donant suport a cap de les dues candidatures.

Esparreguera 2031 ha presentat candidatura, però només ha obtingut el suport dels dos regidors d'aquest grup municipal.

Les primeres paraules d'Eduard Rivas com alcalde d'Esparreguera en aquest segon mandat han estat d'agraïment a tota la ciutadania de la vila, que li ha renovat la confiança. "Per davant de tot, sempre Esparreguera. Ha canviat la correlació de forces però crec que la ciutadania ha premiat la nostra manera de governar. Tenim la mà estesa a tots els grups per buscar sinergies. L'Ajuntament no és propietari de ningú i per tant mantindrem un sistema institucional que incentivi el diàleg, superant la lògica freda partidista. El que era útil fa quatre anys ara ja no serveix, hem de ser més flexibles".

El portaveu del grup socialista, Daniel Farriols, ha començat la seva intervenció explicant que el PSC "està obert a establir qualsevol fórmula de govern amb les formacions progressistes. Ara com ara encara no tenim cap pacte firmat però estem disposats a seguir parlant i arribar a acords".

Alfons Puche (ERC), cap de llista del partit a l'oposició amb més representació, ha dit que han votat en blanc per respecte als seus electors i en compliment a la decisió de l'assemblea del partit. "Ens mostrem respectuosos amb la voluntat popular. No volíem presentar candidatura i després obtenir vots indesitjables. Defensarem els drets dels ciutadans perquè la ciutadania és el motor d'ERC".

Raquel Montoya (CUP), citant a Che Guevara, ha repassat els punts programàtics divergents respecte al model del PSC. "Assumim els resultats i per això no hem presentat candidatura. Però no votarem al PSC per respecte a les 1.115 persones que ens han donat confiança. Tenim un model oposat i continuarem persistint per treballar per la millora de la societat".

Josep Maria González (Ciutadans) ha volgut reivindicar el projecte del seu partit polític: "Tenim un projecte de municipi propi, independent al del Partit Socialista. No deixarem de ser crítics i a partir d'ara amb més contundència si cal. Serem més estrictes".

El portaveu d'Esparreguera en Comú, Emmanuel Ortí, ha dit que han votat a favor de Rivas perquè els resultats van ser clars. "Ja havíem manifestat el nostre vot, no és cap sorpresa però crec que li hem de donar suport. Perquè la ciutadania així ho va voler".

D'altra banda, Manel Roca (Esparreguera 2031), ha afirmat que "ara a la política és temps de cooperació. El que és més important és treballar per Esparreguera. Això és la nova política".

Jordi Mestres (Junts per Esparreguera) ha explicat la seva abstenció de la següent manera: "Votem en blanc perquè els resultats han estat clars. Esparreguera ha volgut donar confiança a l'Eduard. Farem una oposició constructiva però contundent".

En la sessió també s'ha realitzat la presa de possessió dels regidors del consistori. Alfons Puche (ERC), Nabila Belghanou (ERC), Raquel Montoya (CUP), Pol Valldeperas (CUP), Manel Roca (E2031), Joana Mora (E2031) I Jordi Mestres (JxE) han pres possessió matisant que només acataven la constitució per imperatiu legal i explicant que treballaran per la ciutadania d'Esparreguera així com per la República Catalana.

Una altra de les notícies de la sessió ha estat saber que Rafael Soriano, d'Esparreguera en Comú ha decidit renunciar a l'acte de regidor abans de configurar l'Ajuntament. La número 3 a la llista, Glòria González, serà la regidora que representarà als comuns al consistori.

No ha pogut acudir a la sessió el número tres d'ERC, Jaume Escudé, però la seva absència no ha impedit que la sessió es realitzés, ni la seva falta de vot ha tingut cap repercussió en la votació. Escudé sí que serà regidor en el proper mandat.

El PSC d'Eduard Rivas podria donar a conèixer ja els primers detalls sobre un possible acord de govern en els propers dies. ERC, la CUP i Junts per Esparreguera ja han manifestat la seva intenció de no formar part de l'equip de govern encapçalat per Rivas. Esparreguera 2031 també, tot i que ha deixat la porta oberta a un possible acord al llarg del mandat. Així doncs, l'opció més probable, ahores d'ara, és que el PSC reediti el pacte de govern amb Esparreguera en Comú, la formació que li ha donat suport en la investidura. Si no hi ha acord, el partit socialista podria governar en solitari, amb 9 regidors.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article