Mercè Sanchís i Miquel Carr Sitjà ofereixen un concert de piano a quatre mans a Esparreguera

Mestra i deixeble tocaran junts per primer cop. La recaptació de taquilla anirà destinada a les beques de l'Associació Lola Lizaran

per Redacció

Cultura, Esparreguera, A fons

Els pianistes Mercè Sanchís i Miquel Carr Sitjà
Els pianistes Mercè Sanchís i Miquel Carr Sitjà | Associació Beques Lola Lizaran

A les portes de la revetlla de Sant Joan, l'Associació Beques Lola Lizaran ens proposa un concert ben interessant. El pròxim dissabte 22 de juny a les 21 h a la Sala de Can Pasqual d'Esparreguera, la pianista Mercè Sanchís i el seu jove deixeble Miquel Carr Sitjà, oferiran un concert de piano a quatre mans.
En aquesta ocasió, mestra i deixeble ofereixen el seu primer concert plegats. Els dos esparreguerins tenen vinculació amb el Monestir de Montserrat, ja que Sanchís n'és l'organista i Carr va ser-ne escolà.
Els beneficis que s'obtinguin del taquillatge aniran íntegrament destinats a les beques que ofereix anualment l'Associació Beques Lola Lizaran a joves de la vila d'Esparreguera que volen cursar estudis superiors de música o arts escèniques.
Miquel Carr Sitjà (Barcelona, 2004) s'inicia als seus sis anys amb la música tocant la bateria amb Stephen Hund i als set la marimba i percussió a l'escola de música de l'eixample Joan Manuel Serrat. A nou anys comença els seus estudis musicals a l'Escolania de Montserrat. Allà aprèn els tres instruments que segueix perfeccionant: el piano, el fagot i l'orgue, obtenint sempre excel·lents qualificacions. La seva mestra en piano i orgue va ser, precisament, Mercè Sanchís. En l'especialitat de cant ha fet sovint intervencions com a solista en els concerts que l'Escolania ha celebrat arreu de Catalunya i en les gires a l'estranger a Andorra, Portugal, Alemanya, Itàlia, Hongria, Irlanda, Estats Units i la Xina. Actualment cursa 3r d'ESO a l'Institut d'Ensenyaments Artístics Oriol Martorell amb estudis musicals de grau professional integrats, i al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Com a fagotista és membre de la Banda del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i de la Jove Banda de Barcelona. Com a organista col·labora sovint en la Parròquia Pius X de Barcelona i amb corals d'arreu de Catalunya. La producció més recent ha estat la del Rèquiem de Fauré amb la Coral Ginesta de Badia del Vallès. Va ser convidat a un recital de piano en un concert de joves intèrprets a El Vendrell i darrerament va ser premiat junt amb Pau Diport a la segona edició del Concurs de Piano a Quatre Mans per a joves intèrprets ofert per Estudi Musical 143 de Barcelona.
La seva mestra, ben coneguda per al públic, és Mercè Sanchís (Esparreguera, 1967), titulada superior de piano, orgue, música de cambra i clavicèmbal pel Conservatori Superior de Música de Barcelona i organista titular de la basílica de Santa Maria de Montserrat. Des de l'any 1995 és la pianista de l'Orquestra Simfònica del Vallès, també ha col·laborat amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, el Cor Madrigal, el Cor Lieder Càmera i l'Orfeó Català. Al llarg de la seva trajectòria com a intèrpret ha realitzat concerts per tot Catalunya (destacant diverses actuacions al Palau de La Música Catalana i a la Catedral de Barcelona), Espanya (Alcalá de Henares, València, El Ferrol, Loyola, Sevilla, Sant Sebastià...) i la República Moldova (Sala cu Orga de Chisinau). També l'hem poguda escoltar en enregistraments per a Catalunya Música, Ràdio Nacional d'Espanya i per la Ràdio Nacional de Moldova.
El concert compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Esparreguera.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article