Publicat el nou cartipàs municipal a Esparreguera

Juan Jurado, nou regidor de Cultura i Educació · Emmanuel Ortí portarà Joventut i Serveis Socials Bàsics · Promoció Econòmica per Maria del Carmen Saéz (PSC)

per Redacció

Política, Esparreguera

10 dies després de la presa de possessió de l'alcalde Eduard Rivas s'ha fet públic el cartipàs municipal, és a dir, el repartiment de regidories a l'equip de govern. En el mandat que ara comença, l'equip de govern estarà format per 11 regidors, el que suposa majoria absoluta. Si ho comparem amb el mandat passat, on el PSC i ICV governaven en minoria, són dues persones més, el que suposa un repartiment de competències i responsabilitats major.

Així doncs el cartipàs és el següent. L'alcalde, Eduard Rivas, és el cap de les àrees d'Alcaldia i de Presidència i Bon Govern, i serà titular, a més, dels àmbits de Comunicació, Atenció Ciutadana i Serveis Informàtics. La Primera tinenta d'alcalde, María Vallejo, coordina l'Àrea de Drets Socials i Ciutadania i dirigeix les regidories d'Organització i Persones, Gent Gran i Serveis Socials Especialitzats. El Segon tinent d'alcalde, Rogeli de la Cruz, és el responsable de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat i està al capdavant d'Urbanisme i Paisatge Urbà; Aigua, Energia i Residus; i Prevenció, Seguretat i Acció Cívica. En aquest sentit, els tres regidors del PSC amb dedicació exclusiva continuen portant algunes de les àrees amb més responsabilitat.

El tercer tinent d'alcalde, Emmanuel Ortí, és adjunt a la coordinació de l'Àrea de Drets Socials i Ciutadania i lidera Joventut, Serveis Socials Bàsics, Espai Natural, Protecció i Tinença d'Animals i Salut Pública. El quart tinent d'alcalde, Daniel Farriols, és responsable de Patrimoni Municipal i Serveis Econòmics. Maria Mas és regidora de Bon Govern i Contractació i Serveis Jurídics. Juan Jurado gestiona les carteres de Cultura, Educació i Infància. María del Carmen Sáez dirigeix Promoció Econòmica. Sara Gómez està al capdavant d'Igualtat i Diversitat. Glòria González és la responsable d'Esports. I Antonio Molar lidera Mobilitat i Accessibilitat i Protecció Civil.

A més a més de les pròpies regidories, l'alcalde Eduard Rivas es reserva competències directes sobre equipaments cívics, neteja, espais verds, via pública, convivència ciutadana, dinamització veïnal i acció comunitària als barris.

Del cartipàs d'aquest mandat destaca el nombre nou de regidories així com el canvi de nom d'alguna d'aquestes. Així veiem com Serveis Socials es divideix en dos, Serveis Socials Bàsics i Serveis Socials Especialitzats. També ho fa Medi Ambient, que passa a ser Espai Natural i Aigua, Energia i Residus. Per altra banda, habitatge desapareix com a Regidoria i queda emmarcada dins l'àrea de Patrimoni Municipal, responsabilitat de Rogeli de la Cruz. També desapareixen la Regidoria de Cooperació i Pau així com la d'Interculturalitat, totes dues responsabilitat d'Iniciativa en el darrer mandat. Tampoc no hi ha Regidoria de Política Lingüística com a tal, que passa a anomenar-se de la Llengua, i queda englobada dins a cultura.


Les regidories d'arxiu i memòria històrica també canvien de nom i s'englobarien dins de Patrimoni Municipal.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article