Bombers de Martorell i Piera es desplacen a l'incendi de Ribera d'Ebre

La temporada d'estiu comença amb un dels pitjors incendis que es recorden · Ja crema més de 5.500 hectàrees

per Redacció

Seguretat

Bombers de Martorell i Piera es desplacen a l'incendi de Ribera d'Ebre
Bombers de Martorell i Piera es desplacen a l'incendi de Ribera d'Ebre | ACN

No podia començar pitjor l'estiu. Un dels pitjors incendis dels últims 20 anys a Catalunya crema actualment a la Ribera d'Ebre, encara sense control. Ja s'han cremat més de 5.500 hectàrees i cada vegada són més els efectius que s'estan desplaçant a la zona. També ho han fet els Bombers de Piera i Martorell. Com que el cos de bombers treballa en xarxa, efectius d'aquests dos parcs s'han desplaçat al lloc dels fets. No ho han fet els del Parc de Collbató.

El focus del foc va començar ahir a dos quarts de tres de la tarda als afores de la Torre de l'Espanyol, a la Ribera d'Ebre, i en només set hores havia cremat 3.500 hectàrees: dos flancs i un perímetre de 128 quilòmetres i una llengua de 14 quilòmetres sense aturador. La situació és crítica i l'orografia abrupta del terreny i la dispersió de les flames està dificultant les tasques d'extinció.

El Conseller d'Interior, Miquel Buch ha declarat el següent: "M'agradaria donar bones notícies, però ara no podem. El foc continua creixent i hem de continuar treballant".

Les flames podrien arribar a estendre fins a 20.000 hectàrees, amenaçant zones del Priorat i les Garrigues.

Extremar les precaucions

Durant tot aquest episodi d'onada de calor, les autoritats recomanen estar molt atents a possibles culumnes de fum i no realitzar cap activiat perillosa a l'entorn rural. En aquest sentit, a Montserrat no es descarta que es tanquí l'accés al Massís, si el nivell d'alerta del Pla ALFA arriba al nivell 3. Actualment a Montserrat i al Baix Llobregat és de nivell 2.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article