Strombers i Roba Estesa, les propostes musicals de l'Ajuntament d'Esparreguera per Festa Major

Ja s'ha donat a coneixer el programa de Festa Major, amb un gran protagonisme de les entitats

per Redacció

Cultura, Esparreguera

L'Ajuntament d'Esparreguera ha publicat ja el programa de Festa Major d'estiu d'Esparreguera d'enguany. Una programació que, un any més, compta amb una gran varietat de propostes, la majoria organitzades per entitats de la vila. Es tracta d'un programa continuista, sense massa canvis. Desapareix l'espai del Parc de la Vila, segons fonts del consistori per problemes amb l'enllumenat. Els concerts de l'aparcament de les hortes només es realitzaran el divendres i el dissabte, com l'any passat. La Regidoria de Cultura torna a apostar per la plaça de Santa Eulàlia com a espai a la nit del diumenge.

Entre les actuacions musicals destaquen els concerts de Strombers i Roba Estesa, durant la nit del dissabte a l'aparcament de les hortes.

Roba Estesa és un grup de música festiva i combativa nascut l'any 2011. Amb seu al Camp de Tarragona, el grup està format per Helena Bantulà (guitarra elèctrica), Clara Colom (acordió i veu), Clàudia Garcia-Albea (violí), Alba Magriñà (bateria), Neus Pagès (guitarra i veu), Gemma Polo (veu) i Anna Sardà (baix). Des de 2017 compten també amb Sandra Brake, una intèrpret en llengua de signes que participa activament en els directes. Roba Estesa fusiona les músiques urbanes i festives amb la instrumentació i melodies folk. En l'àmbit textual, investiguen com parlar de les contradiccions quotidianes partint d'un marc teòric que enllaça les seves experiències des de l'esperit crític: el feminisme. Es dóna la circumstància que Roba Estesa havia de tocar per La Barraka Alternativa en l'edició de l'any anterior, però finalment el grup va cancel·lar l'actuació. Serà aquest any, finalment quan les podrem veure a la vila, serà a les 12 de la nit, el dissabte 13 de juliol.

A continuació tocarà Strombers, una banda formada a Cardona, amb una trajectòria de més de deu anys, i sempre sense perdre el seu caràcter jove, festiu i gamberro, que els ha portat a ser dels grups capdavanters de la festa a Catalunya. El seu estil barreja l'ska, els ritmes llatins, el reggae, el rock o el country per aconseguir un so inconfusible i sempre festiu. Strombers ha esdevingut tot un referent de les festes populars d'arreu de Catalunya. El grup sempre ha mostrat interès a homenatjar la cultura popular, les festes i sons d'arrel, com són Sant Joan, la Patum o els Castellers, i ho ha fet amb cançons. D'aquí surten temes com La nit de Sant Joan, Patum, Rei Carnestoltes, Pessebre Ideal o Tocant el cel amb la mà.

A més a més dels actes organitzats per l'Ajuntament d'Esparreguera, entitats de la vila també han presentat el seu programa d'actes. D'aquesta manera, pròximament publicarem un resum sobre les activitats de La Barraka o de la Colla de Diables.

Podeu consultar el programa complet de Festa Major al següent enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article