Converses del Setsetset amb Sophie Blais i Vanessa Donoso

Seguim amb el cicle de converses organitzades pel Setsetset, aquesta vegada entre Vanessa Donoso artista visual i Sophie Blais, artista i directora de la residència artística Can Serrat.

per Redacció

Cultura, El Bruc, Esparreguera

Treballant i compartint amb altres artistes a Can Serrat
Treballant i compartint amb altres artistes a Can Serrat

Sophie Blais (Wissembourg, Alsàcia, França, 1986). Va estudiar arts visuals a la Universitat d'Estrasburg, fotografia a l'escola ICART-Photo a París i va acabar amb el màster en estudis cinematogràfics i fotogràfics a la Universitat Louis Lumière de Lió. Durant deu anys, treballa en el camp de l'art contemporani i de les arts visuals al Museu Nicephore Niepce (Chalon-sur-Saône), LUX (Valence), Les Rencontres de les fotografies Arles i el Creux de l'Enfer (Thiers). Des del 2015, treballa com a directora a la residència internacional per a artistes a Can Serrat - El Bruc. Sobretot, li interessa les problemàtiques entorn de les cohesions de comunitats, els processos de construcció de les relacions socials, els conflictes culturals que apareixen, les diverses maneres de relacionar-se amb el nostre entorn més immediat i les qüestions de traduccions en un sentit ampli dels llenguatges humà i no humà. Ara ha format la seva família i viu a Esparreguera on es troba molt bé.

Vanessa Donoso (Barcelona, 1968), artista visual en l'actualitat viu i treballa a Dublín. Estudia Escultura a la Llotja i Belles arts en la Universitat de Barcelona i a la Winchester School of Art. Instal·lacions i escultura. Ciència + electrònica + dibuix + objectes que es repeteixen. Metàfores. I darrere? La perduda d'identitat, la interculturalitat i el llenguatge. Inestabilitat i complexitat. Ha exposat a Espanya, Suïssa, Anglaterra, Irlanda i Bèlgica. I la representa Kevin Kavanagh de la Gallery of Dublín. Actualment està en residència per un any a Can Serrat i el seu projecte desenvolupa la idea de treballar amb materials essencials –com la terra, el foc, l'aire, l'aigua–, per crear espais-situacions lligades a la tradició i a la cultura més primitiva. Ella està fent un projecte amb terra del Bruc, argilosa i modelable, per crear peces úniques que formen part d'un tot, que ens identifiquen i que acullen la idea de comunitat: participació, llenguatge, ...

Les dues parlaran dins el cicle Converses del Setsetset, sobre cultura i tradició: patrimoni cultural. Això serà el dimarts 23 de juliol, a les 20:00 hores, al Teatret. Així doncs, doneu-vos per convidats, us hi esperem!

Bodega-taller per als residents de Can Serrat

Sophie Blais en una sessió de treball amb els residents de Can Serrat

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article