Els Bombers del Baix Llobregat Nord es desplaçen per apagar l'incendi de Capellades

Encara segueix actiu però ja està estabilitzat. Ha cremat més de 57 hectàrees.

per Redacció

El Bruc, Collbató, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera

| Àlex Casanovas

40 dotacions terrestres i 16 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat treballen  a l'incendi de Capellades que crema des d'ahir al vespre. Les flames, que poden haver tingut l'origen en un cotxe que s'ha incendiat al quilòmetre 38 de la carretera C-15, al costat d'un talús arbrat, avancen en sentit nord i tenen focus secundaris, segons han informat els Bombers. Els bombers del Baix Llobregat Nord s'hi han desplaçat i estan treballant en les tasques d'extinció de l'incendi.

De moment no ha calgut fer desallotjaments de zones urbanes. L'incendi obliga a tallar la C-15 i la línia R6 de Ferrocarrils de la Generalitat. Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla Ferrocat. La primera xifra d'afectació oferta pels Agents Rurals és de 10 hectàrees de superfície forestal, tot i que el cos d'extinció d'incendis treballa amb la idea que en pugui arribar a afectar 90.

Els Bombers també han indicat que el foc ha fet una pujada topogràfica des de la carretera i que continua actiu amb molta intensitat conduït pel vent moderat que bufa a la zona.

A banda, des del cos d'emergències alerten que s'han detectat drons sobrevolant l'incendi. Demanen a la població que no s'utilitzin aquests aparells a la zona i que faci cas de les indicacions dels equips d'emergència que hi estan treballant.

A banda de Bombers, també hi treballen Mossos, Agents Rural, ADF i SEM.

 

    Comentaris


    No hi ha cap comentari

    Comenta aquest article