El cicle de concerts "Setembre musical" d'Abrera presenta la seva programació 2019

La violinista Maria Florea i Àlex Ramírez actuaran el dia 13 de setembre i el cor Ol'Green el 20

per Redacció

Cultura, Abrera, A fons

Maria Florea i Àlex Ramírez
Maria Florea i Àlex Ramírez | Ajuntament d'Abrera - Regidoria de Cultura

Un any més l'Ajuntament d'Abrera presenta la programació del cicle de concerts "Setembre Musical", en el que asseguren que els espectadors "podran gaudir de dues propostes musicals de gran qualitat per a començar el nou curs amb força". La regidoria de Cultura ha fet un avançament de la programació al lloc web de l'Ajuntament d'Abrera i ja en podem desgranar els detalls.

Les dues propostes per aquest 2019 són ben diferents: una de clàssica i una de contemporània. El cicle començarà divendres 13 de setembre amb un concert de violí i piano a càrrec de la violinista esparreguerina Maria Florea, que recentment ha actuat com a solista amb l’OBC, i el pianista barceloní Àlex Ramírez. Els dos músics ens presentaran el concert “Els inicis del s. XX: el canvi de paradigma". Florea i Ramírez inicien aquest projecte de duo el 2016, després de ser premiats al prestigiós concurs de Joventuts Musicals d'Espanya. Han actuat arreu de la península i les Illes Balears i, actualment, formen part del Trio Da Vinci. En aquest concert a Abrera ens proposen un programa amb obres del segle XX dels compositors francesos Debussy i Messiaen i dels catalans Toldrà i Manén.

El cicle finalitzarà amb el segon concert, el divendres 20 de setembre, a càrrec del cor Ol’Green, que ens oferiran música a cappella amb el seu programa “Green a pèl”. Els Ol’Green són un grup vocal barceloní format a base de música i bon humor, finalistes del programa de TV3 “Oh Happy Day” 2013. Vuit persones que es fusionen en una sola entitat sobre l’escenari i que interpreten, a cappella, èxits de diversos estils musicals i èpoques. Els agrada dir que la seva marca “verda” és la manera despreocupada amb la qual arriben al públic, però sempre ho fan amb rigor, dirigits per Michèle Alderete (Gema4). Ara desembarquen a Abrera amb un repertori variat i "molta energia verda".

El regidor de Cultura i Festes, Francisco Sánchez, explica que aquest any han “volgut concentrar el cicle en dos únics concerts per tal de no col·lapsar la programació, ja que al setembre també es fa la Fira Gastronòmica dels Porrons, després de l’èxit de la seva primera edició, l’any passat.”. També s’ha volgut ubicar el cicle als divendres a les 22.00 h i concentrar els concerts a l’Auditori del Centre Polivalent (plaça del Rebato, 1), un lloc amb bona acústica ideal per als dos concerts programats. La venda d’entrades es farà el mateix dia de les actuacions a partir de les 21.30 h a la porta de l’Auditori del Centre Polivalent.

El cor Ol'Green

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article