La música de La Passió d'Esparreguera va sonar diumenge passat a la Basílica de Sant Pere del Vaticà

L'organista de la basílica papal, Josep Solé, va interpretar el "Parenostre" de l'esparrreguerí Josep Borràs

per Gerard Bidegain Figuerola, Redacció

Cultura, Societat, Esparreguera, A fons, Patrimoni

Basílica romana de Sant Pere del Vaticà
Basílica romana de Sant Pere del Vaticà | Imatge lliure de drets d'autor

El passat diumenge 28 de juliol de 2019 un fragment de la música de La Passió d'Esparreguera va sonar ni més ni menys que a l'interior de la basílica cristiana de Sant Pere del Vaticà, el temple papal per excel·lència. L'intèrpret va ser l'organista sabadellenc Josep Solé Coll (1974), titular de l'orgue al temple, que va incloure el "Parenostre" de La Passió d'Esparreguera, obra de l'esparreguerí Josep Borràs i Farrés (1929), dins el repertori de la missa capitular de la basílica.

Solé va assistir a una de les representacions del drama sacre esparreguerí i va quedar impactat per la bellesa de la seva música. Posant-se en contacte amb el Mestre Borràs, aquest li va donar permís per tocar-la sempre que ho desitgés i li va fer arribar un exemplar de La Passió signat i dedicat. Borràs, a punt de complir els noranta anys, es mostra cofoi de saber que a la seu papal hi ha sonat una de les seves composicions per a La Passió d'Esparreguera. Per la seva banda, Solé ha convidat per carta al mestre Borràs a assistir a una missa del cardenal Angelo Comastri durant la próxima Pasqua (abril-maig 2020), on es podrien interpretar altres fragments de la mateixa obra, com el "Lavatori" i l'"Al·leluia".

El Mestre Josep Borràs al Teatre de La Passió d'Esparreguera, en una fotografia per al llibre

Comentaris

Dolors Balague Esparreguera
1.

És fantàstic que música de La Passió d'Esparreguera escrita per el mestre Josep Borràs hagi sonat a la basílica de Sant Pere del Vaticà. És una gran satisfacció per al Josep i una merescuda felicitació per la seva dedicació a La Passió, ara que està a punt de celebrar els 90 anys.

Comenta aquest article