Més d'un centenar de persones protesten davant l'abocador de Can Mata per demanar el seu tancament

La manifestació ha tallat l'accés i sortida dels camions d'escombraries durant unes hores

per Redacció

Societat, Esparreguera

Protesta davant l'abocador de Can Mata
Protesta davant l'abocador de Can Mata

Prop de 120 persones s'han manifestat aquest dissabte davant l'abocador de Can Mata per exigir a l'administració el seu tancament. La protesta ha tallat els accessos als camions d'escombraries durant algunes hores, i ha comptat amb veïns vinguts de les poblacions afectades com són Esparreguera, Piera, Masquefa, Sant Esteve Sesrovires i Hostalets de Pierola.

La manifestació, convocada per la Plataforma Tanquem Can Mata, és la resposta a l'ampliació de l'abocador en més de 17 hectàrees i que suposarà allargar la vida útil de la instal·lació fins al 2041. Carles Batlles, membre de l'entitat i president de l'associació de veïns de Can Rial, esgrimeix que l'abocador ha sobrepassat la seva capacitat i s'està incomplint la normativa. "No estan complint la quantitat de residus que aboquen ni els protocols necessaris per evitar les olors", argumenta Batlles. A banda, se li sumen les principals queixes dels veïns com són les males olors, l'impacte mediambiental i l'augment del pas de camions per la carretera que genera la presència de Can Mata.

Des de la plataforma asseguren que es continuaran les accions de mobilització popular, així com els tràmits necessaris per aconseguir el tancament definitiu de l'abocador.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article