Crisi a Ciutadans: Francisco Aguilar deixa el grup i passa a ser regidor no adscrit

Des del partit lamenten la decisió d'Aguilar i el conviden a deixar l'acta

per Redacció

Política, Esparreguera

| Ajuntament d'Esparreguera

Ciutadans Esparreguera no passa pel seu millor moment. El número 2 de la llista electoral de Ciutadans a les dues darreres eleccions municipals, i regidor en els dos mandats deixa el partit. Ho fa per "discrepàncies ideològiques" amb la deriva que, segons ell, està realitzant el partit tant en l'àmbit local com a nivell autonòmic i estatal, ja que "ha passat de ser un partit de centres a un partit de dretes". Tot i deixar la formació continuarà com a regidor no adscrit.

En una entrevista a Ràdio Esparreguera Aguilar s'ha mossegat la llengua a l'hora d'explicar els motius reals que l'han empès a prendre aquesta decisió: "A nivell local hi ha hagut coses que no m'han agradat, però prefereixo no dir res, em reservo els motius per mi". Un altre factor que ha influït en aquesta decisió ha estat els resultats electorals del partit en les darreres eleccions. Tot i que la formació taronja havia reeditat el nombre de regidors, les expectatives eren més altes, sobretot després d'haver guanyat les darreres eleccions autonòmiques.

Francisco Aguilar ha dit que no deixa la seva acta de regidor perquè vol continuar fent política municipal centrant-se en aspectes com l'accessibilitat o la millora de la via pública com algunes de les seves prioritats. Aguilar se sent legitimant per seguir exercint de regidor, ja que considera que els vots són personals.

Des del partit han comentat que Aguilar continuï com a regidor no adscrit, ja que a la pràctica significarà que Ciutadans només comptarà amb un regidor i que el partit deixi de rebre una important quantitat econòmica.

Si Aguilar hagués deixat la política municipal, hauria estat Jordi Villegas, home fort del partit a la vila qui hagués ocupat el seu lloc. Villegas, el Secretari de Comunicació de Ciutadans a Esparreguera deia això sobre la decisió d'Aguilar: "ens hem endut una decepció, ha estat una decisió unilateral. El més coherent és que hagués deixat també l'acte de regidor, no compleix el codi ètic que ell mateix va firmar".

Ara l'Ajuntament haurà d'estudiar quina és la fórmula legal per repartir les retribucions entre els regidors així com les assistències a les comissions informatives.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article