L'Ajuntament d'Esparreguera tancarà el mercat municipal

No renovarà la concessió dels cinc paradistes i ha anunciat que replantajarà l'ús de l'equipament

per Redacció

Esparreguera

Sembla que el serial del mercat municipal d'Esparreguera acaba i ho fa amb una decisió dràstica: l'Ajuntament d'Esparreguera no renovarà les concessions actuals dels paradistes a causa del baix nivell d'ocupació de l'equipament municipal.

El consistori ha argumentat que amb només 5 paradistes el mercat municipal és econòmicament insostenible. D'aquesta manera, la instal·lació entrarà en una fase de replantejament a partir del mes de març de 2020, la data en què finalitza l'actual concessió.

A continuació l'Ajuntament emprendrà un projecte per redefinir-ne els usos i dinamitzar-ne l'ocupació abans de la reobertura. És important remarcar que la voluntat és que la instal·lació pugui obrir-se al públic però amb un altre ús. En aquest sentit, fonts municipals no descarten cap possibilitat tot i que el sector cultural de la vila podia veure's beneficiat, amb una possible oferta gastronòmica ampliada.

Un altre aspecte que ha pesat en la decisió del consistori, segons ha explicat la primera tinent d'alcalde Maria Vallejo als micròfons de Ràdio Esparreguera ha estat la necessitat de futures reformes, que encaririen encara més el manteniment de la instal·lació.

Per altra banda, els cinc paradistes actuals han manifestat al setstset la seva decepció amb la decisió. Estudien ara possibles accions per encarar els últims mesos d'activitat del mercat.

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Josep Esteve Esparreguera
1.

Esperem que aquest replanteig municipal sigui obert.

Comenta aquest article