Un grup d'experts en patrimoni industrial mexicà visitarà la Colònia Sedó

L'activitat s'emmarca en la visita de la delegació mexicana a Catalunya i ha estat possible gràcies a l'Associació per la Defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn

per Àlex Casanovas

Societat, Esparreguera

El dimarts 17 de setembre la Colònia Sedó rebrà la visita d'un grup de 20 experts membres del Comitè Internacional per a la conservació del Patrimoni Industrial (TICCIH). Es tracta de professors universitaris i especialistes en patrimoni industrial de diferents àmbits: arquitectura, història, geologia... La visita s'emmarca dins d'una 'gira' que realitzaran per Catalunya, visitant els elements més importants. La tasca de l'Associació per la Defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn ha estat clau per assegurar aquesta visita.

La delegació mexicana arribarà aquest mateix cap de setmana a Catalunya però no serà fins dimarts quan visitin la Colònia Sedó. L'activitat tindrà lloc a les 9 del matí i comptarà amb la participació del president de l'Associació per a la defensa del Patrimoni de la Colònia Sedó i el seu entorn, Josep Maria Cobos i amb Gràcia Dorel, membre de l'associació i experta de renom internacional en patrimoni industrial.

Josep Maria Cobos, en declaracions al setsetset, ha manifestat la seva satisfacció per poder assegurar aquesta activitat: "Per nosaltres és una visita molt important. Que la Colònia Sedó estigui present en aquestes jornades de patrimoni no és casualitat. Amb la nostra tasca podem dignificar i posar en relleu la Colònia". Cobos també ha destacat que el fet que l'associació formi part del TICCIH ha possibilitat la visita guiada.

Les activitats compten amb la col·laboració del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i els experts també visitaran altres indrets de Catalunya com ara l'Hospital de Santa Pau, les colònies de Ripoll o el Museu del Suro de Palafrugell.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article