Onze joves rebran la beca Lola Lizaran per al curs 2019-2020

Les beques les concedeix l'Associació Lola Lizaran d'Esparreguera des del 2003 a estudiants d'arts escèniques i música

per Redacció

Cultura, Esparreguera, A fons

L'actriu Lola Lizaran i Merlos (1931-2003)
L'actriu Lola Lizaran i Merlos (1931-2003)

Aquest diumenge 15 de setembre de 2019 a les 19h al Teatre del Patronat Parroquial d'Esparreguera l'Associació Beques Lola Lizaran farà el lliurament de les beques per al curs 2019-2020, que es concedeixen a estudiants de la vila que volen formar-se en centres d'ensenyament superior d'arts escèniques o música. Durant l'acte de lliurament els onze becats d'aquesta edició hauran de fer una petita mostra de la seva especialitat davant del públic assistent.

Enguany s’han otorgat les beques a Maria Borràs (cant), Álex Guzmán (guitarra jazz), Soren Alcaraz (bateria i composició), Bernat Martínez (dansa), Paula García Matas (cant modern), Nàdia Torres (teatre), Nàia Cascales (dansa), Gerard Moliner (trombó), Nina Moliner (flauta travessera), Marc Carcassona (teatre) i Anna Segura (Piano). Aquestes beques es concediran per un import total de 10.500€.

L’Associació Lola Lizaran convoca anualment unes beques que porten el nom de l’actriu esparreguerina Lola Lizaran i Merlos (1931-2003), destinades a facilitar els estudis superiors als joves de la vila d'Esparreguera que vulguin dedicar-se professionalment al teatre, la dansa, la música o al circ. Fundada l’any 2003, l’Associació va atorgar, des del 2004 fins al 2017, un total de 122 beques, que representa un import total de 136.500 €. L’import concedit a cadascuna de les beques és de 1.000 euros i es dediquen a joves d'entre 16 i 25 anys (de 14 a 25 en el cas dels estudis de dansa) amb els estudis d’ESO aprovats que vulguin dedicar-se professionalment a l’art dramàtic, a la dansa, a la música o el circ. L’Associació està dirigida per Joan Ramon Bullit (mossèn d'Esparreguera), Juan Jurado, Manel Roca, Florenci Sariñena, Andreu Sitjar i Núria Valldeperas; i el jurat seleccionador el componen Joan Castells (director teatral i pedagog), Juan Jurado (compositor, director i actual regidor de Cultura d'Esparreguera) i Laia Minguillón (ballarina).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article