La temporada de bolets es pot endarrerir per la calor intensa i les poques precipitacions de l'estiu

Serà una temporada 'normal', segons el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya que espera una producció semblant a la mitjana dels darrers 20 anys

per ACN

El Bruc

La temporada de bolets es pot endarrerir per la calor intensa i les poques precipitacions de l'estiu
La temporada de bolets es pot endarrerir per la calor intensa i les poques precipitacions de l'estiu

La producció de bolets d'aquesta temporada es podria endarrerir per la calor intensa i les poques precipitacions del juny, juliol i agost. De fet, la temporada ha començat molt tímidament en algunes comarques del Pirineu i en d'altres ni tan sols s'ha iniciat. En aquest sentit, el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) avisa que caldrà esperar l'arribada de més pluges durant aquest mes per remuntar la producció de bolets. Tot i així, els models de producció de bolets preveuen una campanya 2019 més tardana, però amb una producció similar a la mitjana dels darrers 20 anys, estimada en 60 kg/ha de bolets l’any (de totes les espècies).

Aquesta campanya serà molt inferior a la campanya de bolets del 2018, que va tenir una producció de 167 kg/ha de bolets (de totes les espècies), i que va ser la segona amb més producció des que es tenen registres.

El Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya recorda que aquestes dades “són estimacions de les produccions, resultat de models matemàtics de producció de bolets obtinguts després de 20 anys de mostrejos micològics realitzats en parcel·les permanents distribuïdes pels boscos catalans, i d’informació meteorològica recollida en cadascuna de les parcel·les durant tot aquest període”.

Aquests models tenen en compte la variabilitat en la producció de bolets que hi ha entre els diferents tipus de bosc i la disponibilitat d’aigua que hi haurà durant la campanya (juliol, agost, setembre, octubre i novembre).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article