L’Ajuntament d'Esparreguera es planteja mancomunar un servei de transport alternatiu a Monbus

Buscarà complicitats amb els ajuntaments afectats. La Generalitat ha rebutjat la retirada de la concessió a Monbus de la línia Igualada - Esparreguera - Barcelona

per Redacció

El Bruc, Collbató, Esparreguera, Abrera

Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no hagi retirat la concessió a Monbus en la línia Igualada- Esparreguera. L'Ajuntament d'Esparreguera ha anunciat que està estudiant la creació d'una associació de municipis que permeti oferir un servei de bus alternatiu al que ja s'ofereix actualment, en mans de la companyia gallega.  És el següent pas després de la tràgica notícia que s'ha conegut aquesta darrera setmana: no es retirarà la concessió tot i les nombroses queixes dels usuaris, recollides en part, per l'aplicació Hispanofail.


L’alcalde Eduard Rivas, ha assegurat a Ràdio Esparreguera que “seria molt decebedor” veure com aquest procés s’ha allargat durant gairebé dos anys per, finalment, obtenir una negativa, ja que “als municipis ens va costar molt convèncer a la Generalitat que s’havia d’emprendre una acció contundent perquè el servei era més que deficitari”. Davant d’aquesta situació, Eduard Rivas ha defensat la creació d’una mancomunitat de municipis: “Hi ha una via que és possibilista i es podria bastir bé legalment, passaria perquè ens organitzéssim entre diversos ajuntaments de la zona que superem una forquilla de 50.000 habitants, i si mirem els pobles propers -Olesa, Abrera, Martorell- ja superem aquesta població, i crear una associació de municipis que doni peu a fer un servei propi d’autobusos”. Aquest servei mancomunat podria explotar línies que ara mateix no es presten, com un autobús exprés a l’estació de Renfe de Martorell o de Castellbisbal. “És un tema del que ja n’havíem parlat amb alguns consistoris propers, però caldria fer un estudi jurídic i necessitaríem l’ajuda de la Generalitat”, ha apuntat l’alcalde.

La qüestió toparia, probablement, amb qüestions jurídiques perquè és previsible que a Monbus no li agradés la creació d’un servei que li faria la competència. Tot i això, Eduard Rivas argumenta que al nostre territori ja existeix una altra companyia que posa un precedent, es tracta de Transports Generals d’Olesa (TGO) que opera la línia Olesa-Esparreguera.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article