La Missa en Re menor de Dvořák arriba a Olesa

Els Amics de l’Orgue i de les Arts d’Olesa de Montserrat programen la Missa en Re menor d’Antonín Dvořák, interpretada per David Malet a l’orgue i la Coral Càrmina, sota la direcció de Daniel Mestre.

per Redacció

Olesa de Montserrat

La Missa en Re menor de Dvořák arriba a Olesa
La Missa en Re menor de Dvořák arriba a Olesa

El pròxim 13 d'octubre, a les 18:30h, la Coral Càrmina juntament amb l'organista David Malet us presenta un programa amb una obra de gran bellesa i importància en la producció d'Antonín Dvořák. El gran compositor txec va compondre la Missa en Re menor per a cor, solistes i orgue per a la consagració d'una capella particular a Praga el 1887 i uns anys més tard la va orquestrar a petició del seu editor anglès. Com en les altres obres d'aquest compositor, està impregnada per aquest melodisme inspirat en la tradició folklòrica eslava i la riquesa harmònica i tímbrica tan característica de l'obra de Dvořák.

Al costat de la imponent Missa de Dvořák podrem escoltar el Preludi i Fuga en Do (BWV547) de J. S. Bach que ens interpretarà l'organista David Malet, seguit del Cantique de Jean Racine de G. Fauré, obra de gran bellesa que clourà l'acte.

Fundats l'any 2004 amb la finalitat de dotar a Olesa de Montserrat d'un orgue, els Amics de l'Orgue i de les Arts són una entitat provada sense afany de lucre que organitza un seguit de cicles de concerts per oferir a la vila una programació estable i de qualitat. L'any 2008 es va inaugurar el magnífic orgue romanticosimfònic de la parròquia de santa Maria d'Olesa de Montserrat, obra del mestre orguener Joan C. Castro (ACS) i propietat de l'entitat. Acomplerta la principal finalitat, d'aleshores ençà l'entitat canvia el seu rumb i se centra a fer brillar l'instrument i a fomentar la cultura organística.

Comentaris

Admin esparreguera
2.

Hola Mariona,

Tindrà lloc a la Parròquia de Santa Maria d'Olesa. El pròxim 13 d'octubre, a les 18:30h,

Mariona Masferrer Esparreguera
1.

On tindrà lloc aquest concert, a l'església?

Comenta aquest article