Comença la dissetena edició del Festival LOLA de teatre d'Esparreguera

La programació alçarà el teló aquest diumenge dia 6 i s'acabarà el 10 de novembre

per Redacció

Cultura, La Vila, Societat, Esparreguera, A fons

Cartell del Festival LOLA 2019
Cartell del Festival LOLA 2019 | Festival LOLA
El Festival LOLA de teatre d'Esparreguera inaugurarà la seva 17a edició el pròxim diumenge 6 d'octubre a les 18:00 h al Teatre del Patronat Parroquial d'Esparreguera (c/ Tomàs Cabeza, 2) amb l'obra "Hai, la pescadora de somnis", un espectacle per a tots els públics i totes les edats produït per la cia Giramàgic i programat per la Xarxa d'Espectacles.

Tramateatre, companyia organitzadora del Festival, va presentar un avançament del programa d'aquesta dissetena edició el passat 8 de juny, en el marc de la festa de l'Avinguda de Francesc Macià d'Esparreguera, quan es va representar l'obra "La Corda", ideada i dirigida pel dramaturg i poeta Albert Mestres. Aquesta setmana el Festival LOLA ha anunciat a través de les seves xarxes socials quina és la programació definitiva per aquesta tardor. El LOLA d'enguany, que anirà del 6 d'octubre fins al 10 de novembre, comptarà amb cinc espectacles teatrals i dues projeccions de cinema conscient. Els espais on es farà el festival és, un any més, el Patronat Parroquial, el Teatret i la sala de Can Pasqual.

Sota el lema "resistim", el LOLA es presenta com un baluard de la cultura d'Esparreguera i una plataforma per a programar espectacles professionals a la vila."Al LOLA fa disset anys que resistim", subratlla Gerard Bidegain, director artístic del Festival LOLA, al manifest d'enguany. "El primer que va fer en néixer va ser excavar amb les mans un lloc de resistència cultural, una plataforma per a la jove creació, un lloc on poder consolidar les conviccions més fermes, un lloc des d’on connectar amb el públic i crear la pedrera del públic del futur." En aquest sentit el primer dels espectacles, "Hai, la pescadora de somnis", és un espectacle familiar que pretén ampliar el ventall de públic i donar la benvinguda al LOLA 2019 partint de la "innocència". Tots els espectacles del festival tenen associada la paraula "resistència" i una altra de complementària: compromís, humor, reflexió... "Som una trinxera cultural, un espai poètic obert on transiten diverses disciplines, on es tramen complicitats, on es dona suport a la creació i la nova dramatúrgia."

Tramateatre organitza, des de l'any 2003, el LOLA, que porta el nom de l’actriu Lola Lizaran Merlos (1931-2003). Al llarg d'aquestes disset edicions, el LOLA ha comptat amb la col·laboració de diverses persones i entitats esparreguerines i, fins i tot, de pobles veïns com Olesa de Montserrat, Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Sant Andreu de la Barca, Martorell, Molins de Rei i El Bruc. Des de la direcció del festival es valora molt positivament "el fet de disposar d'un públic fidel que segueix i s'estima la mostra des de la seva primera edició". Asseguren que sense aquest públic, al que defineixen de "terriblement imprescindible", el LOLA no existiria.

Podeu consultar la programació detallada del Festival LOLA 2019 al seu lloc web: www.lolafestival.cat

Cartell de "Minetti: retrat de l'artista vell"
Cartell de "Va com va"
Cartell d'"Un tast de tot"
Cartel de "Visages villages"
Cartell d'"Àries de reservat"
Cartell de "Espigoladors i l'espigoladora", cicle de cinema conscient
Cartell d'"Hai, la pescadora de somnis"

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article