El Festival LOLA alçarà el teló amb "Hai, la pescadora de somnis"

Aquest muntatge de teatre infantil i familiar programat per La Xarxa d'espectacles donarà el tret de sortida al LOLA 2019

per Redacció

Cultura, Societat, Esparreguera, A fons

Hai, la pescadora de somnis
Hai, la pescadora de somnis | Festival LOLA 2019

El pròxim diumenge 6 d'octubre a les 18:00 h al Teatre del Patronat Parroquial d'Esparreguera (Carrer de Tomàs Cabeza, 2) el Festival LOLA dona el tret de sortida a la seva 17a edició. Ho farà amb "Hai, la pescadora de somnis", un espectacle que també servirà per encetar la programació de la Xarxa d'Espectacles Infantils i Juvenils 2019-2020. Sota el lema "resistència i innocència", el LOLA i La Xarxa presenten aquest espectacle per tots els públics i totes les edats on els espectadors podran capbussar-se en un univers oníric de gran bellesa escènica.

Hai, la pescadora de somnis, de la Cia Giramàgic, parteix d'un caragol de mar que emet la música de l’oceà i d'un vaixell de cartró. Es tracta d'una aventura poètica per l’oceà de la imaginació que convida al públic a submergir-se en aquest viatge oníric de màgia, titelles i moviment, com un cor, acompanyant a la protagonista en el seu somni per la llibertat, en un acte psico-màgic on, al final, ens alliberem tots. La intèrpret és Joana Rheingantz, i l'autoria de l'obra és de la mateixa Rheingantz i de Miquel Crespi, qui n'és el director i el responsable de l'il·luminació. L'escenografia i el vestuari també son de Joana Rheingantz i la música de Mario Cortizo. Les entrades per gaudir d'aquesta obra es podran adquirir a taquilla el mateix diumenge a un preu de 6 euros.

El Festival LOLA i la Xarxa d'Espectacles valoren molt positivament l'acord de col·laboració al que han arribat enguany. "Hem aconseguit incloure a la nostra programació un espectacle per al públic infantil i familiar professional i de gran qualitat, una demanda que el nostre públci fidel ens venia fent feia temps", apunta Gerard Bidegain, director artístic del LOLA. Per la seva banda, Mayte Gómez, de la Xarxa d'Espectacles d'Esparreguera, assegura que "d'aquesta manera es pot iniciar la programació de teatre infantil a l'octubre, ja que el Patronat Parroquial és un dels espais del LOLA". Paral·lelament, Carme Paltor, directora de producció del LOLA, assegura que "no té sentit programar per separat quan l'objectiu de la creació de nous públics és el mateix i la d'oferir muntatges professionals de qualitat, també". El fet de ser un espectacle que s'inclogui en la Xarxa d'espectacles no ha de voler dir que no estigui dirigit al públic adult; "hi ha un gran mite al voltant dels espectacles infantils; crec que el millor és dir-ne familiars. Els espectacles es dirigeixen a tothom. La innocència no hauria de ser adjudicada només als infants; és part de nosaltres des que naixem. I hem de batallar i resisitir per no pedre-la mai del tot", assegura Bidegain.

El Festival LOLA seguirà amb la seva programació la setmana vinent, el dia 11 d'octubre a les 20h al Teatret amb la projecció del documental "Els espigoladors i l'espigoladora", d'Agnès Varda, dins del cicle de cinema conscient del LOLA i també el dia 13 a les 19h al Patronat Parroquial amb "Àries de reservat", un divertit musical de Marc Rosich i Elena Martinell.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article