L’INS el Cairat assisteix al debat “Viatjar en temps de crisi?” del Fòrum XXI

per Alícia Medina

El passat mes  de febrer es va celebrar un nou debat del Fòrum XXI amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Esparreguera, i un grup de nois i noies de l'INS el Cairat hi assistí.

Presentà l’acte, l’Yildiray Ileri, que reuní l’Anna Romagosa , que ens parlà a partir de la seva experiència al davant d’ una agència de viatges, "Terres Llunyanes”; el Denís Ileri, que ens oferí  una manera més innovadora de viatjar, compartint cotxe o habitatge, i per últim, l’Albert Casals, un autèntic aventurer i explorador del món.
 
Una jornada interessant per als alumnes del Cairat que ben aviat hauran de decidir com viatjar, però sobretot apassionant per aquells i aquelles que hem llegit l’Albert Casals.

Del que digué l’Anna, destacaríem que les agències donen seguretat, comoditat i rapidesa  als viatgers. El Denís, per altra banda, opina que obrir les portes de casa teva és una experiència emocionant, i també a la inversa perquè et permet conèixer noves persones i noves cultures, però en el seu entorn més immediat. L’Albert Casals, amb dos llibres publicats, és un cas singular, als 18 anys  va decidir viatjar sense diners i completament sol -si li afegim el fet que veu el món sobre una cadira de rodes-, podem afirmar que ens donà una lliçó d’optimisme .
 
Acabo aquest article viatger amb una frase de l’Albert extreta d’un text titulat Felicisme i infelicisme, que podeu llegir sencer a la seva pàgina web www.albertcasals.cat :
 
“Tal com jo l’entenc, la llibertat no és la capacitat de perseguir els nostres objectius, sinó de triar per nosaltres mateixos quins són aquests objectius.”
 
                                                                               

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article