Commemoració de l'Any Espriu a Esparreguera

Salvador Espriu va néixer l’any 1913. Ara, cent anys després recordem aquest gran narrador, dramaturg i poeta. I va ser precisament la seva poesia musicada i cantada, entre d’altres per Raimon, la que s’ha fet popular entre nosaltres.
 

La poesia de Salvador Espriu es pot entendre de manera biogràfica tan quan parla del temps que passa, de la mort i de la solitud, fins quan es compromet per combatre els estralls produïts per la guerra civil al seu país i a ell mateix.

 

El 20 d'abril, ESPRIU [19:30h] Can Pasqual
 

La Biblioteca Beat Domenec Castellet organitza una conferència sobre Espriu, a càrrec de Ramon Pinyol i Torrents, doctor en Filologia Catalana, Universitat de Vic, seguida d'una lectura de poemes a càrrec d'actors i actrius de la vila.

 

El 23 d'abril estrena SI N'ERA SALVADOR ESPRIU [21.00h] Teatret
 

Tramateatre presenta Si n'era Salvador Espriu, una producció pensada i dirigida per Carles Reynés. Les cançons de la roda del temps incloses en el seu llibre El caminant i el mur, són la guia de la història que expliquem, la dramatització d’una possible biografia de Salvador Espriu seleccionada del seu corpus poètic i que per això la companyia la titula: Si n’era Salvador Espriu.
 

En aquesta producció de Tramateatre es defugit de la clàssica lectura de poemes i s'ha convertit el món poètic de Salvador Espriu en una dramatúrgia interpretada per sis actors i actrius a l'entorn d’alguns dels seus referents mitològics: Ariadna i el seu laberint, Teseu, follets i la musa de la poesia Cal·líope. Tres actrius: Maria Hernández, Claudia Río i Marta Romogosa; una actriu-cantant: Cèlia Millàs i dos actors: Gerard Bidegain i Ernest León, donen vida a les dèries d’un escriptor, introvertit i pessimista, però alhora clarivident i savi, i que va ser capaç, en època difícil, d’adaptar la seva ploma a les necessitats del seu país.        

 

Comentaris

Josep Ràfols
1.

Vaig poder assitir a l'acte que va estar molt bé. Senzilla, entenedora i amena la conferència d'en Ramon Pinyol, ben escollits i ben legits els versos de salvador Espriu

Comenta aquest article