Millor actuació de Santa Eulàlia dels Castellers d’Esparreguera

Cultura

La colla castellera local ha arrencat la temporada 2014 deixant el llistó ben alt aquest diumenge a la plaça de l’església. L’aire congelat que bufava durant l’actuació no ha encongit als bordeus, que tenien molt clar quins castells volien portar a plaça i els han lluitat fins a aconseguir-los. Després de fer un pilar d’ofrena dins l’església de Santa Eulàlia, ha començat l’actuació amb els Castellers de Terrassa, padrins dels d’Esparreguera, com a colla convidada.
 
Els bordeus han començat l’actuació amb un 3 de 7 ben ferm i segur tot i alguns canvis del tronc respecte a l’any passat. A continuació han descarregat sense patir el 4 de 7, el castell que més cops van portar a plaça la temporada anterior i que enguany sembla que seguirà sent una aposta segura pels d’Esparreguera. Però per superar el millor inici de temporada dels bordeus (el de 2013 amb 4 de 7, 3 de 7 i 5 de 6), calia fer una altra construcció de 7 pisos i el 4 de 7 amb agulla va ser l’escollida pel cap de colla, Carles Aguirregabiria.
 
El tronc semblava un pèl nerviós, ja que durant els darrers anys, aquest castell se’ls hi havia resistit, fins que l’any passat el van recuperar. La dificultat principal de la construcció és que té un pilar de 5 al mig, i per això, tant la pinya com el tronc han d’estar perfectament quadrats i alineats. Per aquest motiu, el cap de colla ha cridat "avall" al tronc dues vegades, una amb els segons a damunt la pinya i l’altra quan els dosos ja pujaven. Finalment, el castell s’ha alçat força estable fins a la primera aleta, però durant la descarregada els nervis i les presses han aparegut. El castell s’ha anat deformant, sobretot al pis de terços, però després de lluitar i patir molt, l’han pogut descarregar, així com el pilar. Un cop a baix, el patiment de feia uns segons s’ha convertit en una explosió d’alegria per tota la colla, qui segur que trigarà uns anys a oblidar aquest castell.
 
Per acabar d’arrodonir la diada ja només calia concloure l’actuació fent un pilar de 5 de comiat. Aquest s’ha anat aixecant a bon ritme i no ha tingut cap moment de tensió, cosa que certifica que la colla local cada vegada domina més el pilar de 5. Amb aquest pilar, els bordeus ja han pogut celebrar que han fet el seu millor inici de temporada de la seva història.
 
Els Castellers de Terrassa han portat a plaça els mateixos castells que els d’Esparreguera: 4 de 7 amb agulla, 3 de 7, 4 de 7 i pilar de 5.

Comentaris

eulàlia domènec
1.

Felicitats a tots els bordeus! Per molts anys i endavant

Comenta aquest article