Francesc Prat dirigeix la nova Orquestra Montsalvat

Cultura

L'esparreguerí Francesc Prat format a Suïssa, professor del Conservatori del Liceu i assistent habitual del director britànic Ivor Bolton, serà el director musical de la nova Orquestra Montsalvat.

Així ho anunciava La Vanguardia on Prat explicava que a Catalunya “sorgeixi una proposta tan romàntica –en el sentit més ampli del terme– com l’Orquestra del Montsalvat, un projecte historicista centrat en el període musical del romanticisme que té la intenció de finançar-se amb fons privats i de constituir-se en una S.L.”

Francesc Prat també declarava que la singularitat d'aquesta formació orquestral radica en el període historicista dels segles XIX i XX interpretat amb els instruments propis de l'època per recuperar-ne la sonoritat "És una aproximació a l’origen per a una comprensió més profunda del nostre present i futur musical”. Qui ho diu és el musicòleg i exdirector de L’Auditori Oriol Pérez Treviño, artífex i coordinador del projecte, així com director artístic.

Aquesta nova formació orquestral tindrà a la batuta l'esparreguerí Francesc Prat, que el 2012 va estrenar la seva primera òpera a Basilea. I estarà formada per una quarantena de musics, entre ells intèrprets catalans especialitzats en el camp històric i sovint membres de prestigioses orquestres europees.

L’Orquestra del Montsalvat farà el seu primer concert el 14 de març a l’espai cultural del BornNo és un primer projecte qualsevol ja que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, que cedeix l’espai i la logística per fer-ho possible, si bé el finançament –el pressupost és d’uns 60.000 euros i inclou una producció televisiva– procedeix totalment de la iniciativa privada, com la del col·leccionista Antoni Vila Casas. 

Heroïcitat i Heroisme, es titula aquest primer projecte, i consisteix a interpretar la revolucionària Simfonia Heroica de Beethoven (1805), considerada un despertar a l’era romàntica, a les heroiques ruïnes del Born, que evoquen un altre gran moment de canvi i tensió. També sonarà la Música incidental que va compondre el músic alemany per a la representació d’Egmont, la tragèdia de Goethe (1810).

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article