“Volem cobrar la Llei de la Dependència”

El col·lectiu Pendents de la Llei de la Dependència volen visualitzar la situació actual de les persones i famílies afectades i pressionar l’administració perquè faci efectius els pagaments pendents.

La meva àvia té demència i viu en una residència, Sóc l’únic familiar que li queda. Té reconegut el màxim grau de dependència però fa mesos que no cobrem la prestació per part de la Generalitat de Catalunya”, explica Jordi Darder, nét de la Carmen Arbusé i impulsor del col·lectiu Pendents de la Llei de Dependència.

Famílies que fa mesos han d’ajudar a pagar una plaça de residència perquè la Generalitat de Catalunya no paga la seva part; fills que han de cuidar a casa perquè no rebem la prestació que els pertoca; néts que han de fer front a un sou d’una persona de suport perquè no els arriba l’ajut concedit; viudos i vidues que encara no han cobrat els ajuts que les seves parelles tenien reconeguts, etc. Les situacions concretes són molt diverses però els retards en els cobraments o la no percepció de la prestació de la Llei de la Dependència és un denominador comú.

Per visualitzar aquesta situació crítica per a moltes famílies, i per pressionar l’administració pública perquè pagui, el 2013 es va crear el col·lectiu Pendents de la Llei de la Dependència.

Les accions que s’estan duent a terme són majoritàriament a través d’Internet. D’una banda, s’ha creat una pàgina a Facebook (https://www.facebook.com/pendentsdelalleideladependencia) per tal d'informar de les diferents activitats que es duen a terme des del col·lectiu. De l’altra, s’ha activat una recollida de signatures a través del portal Change.org per demanar a la consellera de Benestar i Família i als partits amb representació al Parlament Català que resolguin aquesta situació i compleixin amb els compromisos de la Llei de la Dependència. L’enllaç a la campanya és http://tinyurl.com/pendentslleidependencia

El col·lectiu anima totes les persones afectades a sumar-se a Facebook i a la recollida de firmes, també a compartir-ho amb els amics, escriure cartes als diaris, fer vídeos, etc. per pressionar els polítics perquè actuïn i compleixin els seus compromisos. Com a futurs passos, s’estudiarà la possibilitat de fer una queixa col·lectiva al Síndic de Greuges.

Més informació i/o entrevistes
pendentslleidependencia@gmail.com

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article