L'Ajuntament construirà un nou parc a Esparreguera

Urbanisme

Fonts del govern municipal han informat que s’està treballant per a fer un parc al solar que es troba entre l’avinguda Francesc Marimon i el carrer Sant Miquel, conegut popularment com el solar de Cal Vives. La zona verda tindrà una superfície aproximada de 2.200 m2 i s’hi podrà accedir des dels dos carrers.
 
El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Rovira, ha informat que “el projecte no s’havia iniciat abans per la manca d’inversió necessària per fer la reforma dels accessos al solar i la compra del mobiliari urbà”. Ara dependrà de l’aprovació dels pressupostos municipals perquè el projecte es pugui tirar endavant. Encara que no hi ha una data fixada per la inauguració del parc, però s’espera que l’obertura sigui abans de finalitzar el mandat actual, és a dir, al maig de 2015.
 
Els alumnes de 5è de l’Escola Mare de Déu de la Muntanya seran els encarregats d’opinar quina distribució tindrà la zona verda. Això es deu a que aquests estudiants van ser un dels guanyadors del concurs Espai Idea 2013 del Centre d’Iniciatives Empresarials d’Esparreguera (CIEE) amb el projecte Recuperem el Torrent Mal. La seva idea era de construir un nou concepte de parc a Esparreguera i realitzar-lo al Torrent Mal, però resultava massa invasiu pels horts de la zona i hi havia un cert risc d’inundació. Per això, davant la possibilitat de poder fer el projecte en el solar de Cal Vives, l’Ajuntament escoltarà les idees d’aquests alumnes per al parc. Les propostes dels infants són molt variades (des de posar un hort fins a construir-hi una font), però totes elles estan concebudes amb l’objectiu de que el parc sigui un punt de relaxació al centre de la vila.
 
D’altra banda, des del govern també s’està estudiant que el solar pavimentat contigu on antigament hi havia un servei de rentat de cotxes, es pugui reformar per a fer-hi un aparcament. Val a dir que de moment encara s’està negociant la cessió d’ús temporal amb la immobiliària propietària del solar, per tant encara és aviat per afirmar si l’aparcament s’acabarà fent.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article