Tot a punt per l’arribada de la Flama del Canigó

Cultura

Com cada any, els Amics de la Flama d’Esparreguera han preparat un seguit d’actes durant les festes de Sant Joan. Per començar, el dilluns 23 de juny a les 0.00h membres del Club Excursionista d’Esparreguera recolliran la Flama al cim del Canigó i seran els encarregats de transportar-la fins a Manresa on està previst que hi arribi a les 16h.
 
Des d’aquest punt, s’entregarà la flama al Club d’Atletisme d’Esparreguera que la portaran amb relleus a Sant Vicenç de Castellet,  Castellbell i el VilarOlesa de Montserrat, Martorell i finalment a la plaça del Centre d’Esparreguera.
 
A les 18.30h ja hi haurà animació infantil de la mà de Joaquim Durà, un taller de maquillatge, un taller de farcelletsde llenya, l’actuació del grup Batuco i berenar pels infants.
 
A les 19.15h està previst que la Flama arribi al terme municipal d’Esparreguera i recorrerà diferents carrers de la vila fins a les 20h, moment en el que se li farà la rebuda a la plaça del Centre. En aquest moment, la presidenta dels Castellers d’Esparreguera, Isabel Borda, farà la lectura del manifestd’enguany i s’encendrà el peveter mentre la colla castellera local fa un pilar d’honor.
 
A continuació la Coral de la Passió cantarà l’himne dels Segadors i es farà el lliurament de la Flama a les diferents entitats participants per encendre les fogueres de la berbena de Sant Joan. Després, a partir de les 20.30h hi haurà actuacions de diferents entitats locals i de la província com els Bastoners del Montserratí, el grup de dansa El Taller, els Castellers d’Esparreguera, la Colla Sardanista de La PassióBatuco Esparreguera i l’Esbart Dansaire Gaudí.
 
Finalment a les 22h es farà un castell de focs, una degustació de coques donades pels forns i pastisseries del poble i un sopar popular amb un preu de 9 euros per tiquet. La jornada acabarà amb música de la mà d’un dj fins ben entrada la matinada.
 
L’endemà a les 12hdel migdia es farà la ofrena de la Flama del Canigó a Santa Eulàlia a l'Església.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article