Els Diables revolucionen la Festa Major

Cultura

A Berga hi tenen la Patum, a Cervera l’Akelarre i des d’aquest any a Esparreguera, la Llagastada. La Colla de Diables ha mobilitzat tots els seus membres per a redefinir de dalt a baix els actes més populars de la Festa Major d'Esparreguera. A partir d’ara tota la celebració girarà al voltant d’un fil conductor. Aquí en teniu una breu presentació:
 
“Conta la llegenda que molt temps ençà, l’aleshores alcalde d’Esparreguera i un seguici de vilatans van anar a robar unes gallines de les quals se’n deia que ponien ous d’or. L’aviram robat pertanyia a un monjo anomenat Llagasta qui descarregaria tota la seva fúria sobre el municipi i els que hi habitaven...”
 
Dins de la llegenda de la Llagastada s’hi inclouen els actes de sempre (ara amb un significat que els fa més atractius i els hi dóna sentit) i les novetats d’enguany amb les quals volen sorprendre a tots els vilatans d’Esparreguera i rodalies.
 
Per a contar la llegenda i presentar el nou format que tindrà la Festa Major d’enguany, els Diables d’Esparreguera faran un espectacle obert el proper divendres 27 de juny a la plaça de la Pagesia d’Esparreguera a les 19.30h. Els assistents comprovaran de primera mà que el foc i la pirotècnia seguiran sent els protagonistes de la majoria d’activitats dels Diables. Però que a més, es buscarà la implicació de la resta d’habitants de la vila amb nous actes.
 
La presentació consistirà en:
- Una benvinguda i una introducció per presentar el nou format de la festa i la Llagastada.
- L’Exposició de la Llagastada impresa sobre uns suports de lona penjat per la plaça.
- Corral photocall amb les gallines i el gall de l’Ensierru.
- La paradeta de Diables: venda de la samarreta de l’Ensierru 2014 i altres productes oficials de la Colla de Diables. També inclou una secció outlet vintage de samarretes de l’Ensierru adreçada als col·leccionistes.
- Espai infantil perquè els infants acolorin la seva auca.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article